Gruparea teroristă Stat Islamic revendică atacul de la un hotel din Egipt, soldat cu patru morţi

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de marţi de la un hotel din Peninsula Sinai, soldat cu cel puţin patru morţi şi 12 răniţi.

25 nov. 2015, 13:24
Gruparea teroristă Stat Islamic revendică atacul de la un hotel din Egipt, soldat cu patru morţi

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat marţi seară atacul de la hotelul din oraşul Al-Arish (situat în nordul Peninsulei Sinai) printr-un mesaj postat pe Twitter, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Jeremy Clarkson şochează din nou: Nu mai bombardaţi Statul Islamic!

Unul dintre atacatori a murit în confruntările cu poliţia egipteană, în timp ce încerca să detoneze o maşină-capcană la intrarea în hotelul Swiss Inn în care erau cazaţi membrii unei comisii judiciare ce supravegheau alegerile parlamentare, potrivit unui purtător de cuvânt al forţelor militare egiptene. Cel de-al doilea atacator kamikaze a intrat în hotel şi s-a detonat în zona de restaurant, iar un al treilea a intrat într-o cameră de hotel şi „a deschis focul arbitrar”, se arată în comunicatul forţelor egiptene.

Citeşte şi Anonymous a atacat 20.000 de conturi pe Twitter care aparţin Statului Islamic

Forţele egiptene duc o luptă contra militanţilor SI în nordul Peninsulei Sinai pentru câţiva ani. Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat şi doborârea unui avion rus în luna octombrie în Peninsula Sinai, atac în care au murit toate cele 224 de persoane de la bordul aeronavei.