Guvernul discută un proiect de lege referitor la securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice

Guvernul discută în şedinţa de miercuri un proiect de lege privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice.

04 apr. 2018, 10:35
Guvernul discută un proiect de lege referitor la securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice

Potrivit unui comunicat al Executivului, printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului se numără şi un proiect de lege pentru modificarea OUG 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice.

Membrii Cabinetului Dăncilă ar mai urma să discute un proiect de hotărâre pentru deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicaţie de pasageri şi marfă în regim de bac şi pietonal între localităţile Isaccea (România) şi Orlivka (Ucraina), precum şi a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea.

Totodată, Executivul ar putea analiza miercuri un proiect de hotărâre pentru aprobarea Strategiei naţionale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru perioada 2018 – 2020 şi un proiect de hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 64/2007 privind datoria publică.

Pe agenda şedinţei se mai află un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă, un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru Oraşul Seini, judeţul Maramureş, şi un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2018, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale.

Pe ordinea de zi a reuniunii se află şi memorandumuri pentru ocuparea prin concurs a unor posturi vacante la Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri în vederea pregătirii Preşedinţiei României la Consiliul UE.