Handbalistele s-au întors în ţară. Declaraţii emoţionante după calificarea la Olimpiadă

Jucătoarele din naționala României de handbal feminin au revenit în România, după turneul preolimpic din Danemarca. România a învins Danemarca și Uruguay și a remizat cu Muntenegru, rezultate care ne-au calificat de pe primul loc la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

21 mart. 2016, 12:35
Handbalistele s-au întors în ţară. Declaraţii emoţionante după calificarea la Olimpiadă

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Valentina Elisei Ardean, a spus că vrea ca ea şi colegele ei din naţională să facă o figură frumoasă la Jocurile Olimpice. „Suntem foarte fericite pentru ce am realizat în ultimele luni. Am muncit foarte mult. Ne dorim să muncim însă şi mai mult şi să facem o figură frumoasă la Olimpiadă„, a precizat handbalista.

La rândul său, Cristina Neagu consideră să este un moment mare pentru handbalul românesc. „Ne-am calificat la JO după 8 ani într-un mod poate mai uşor, pentru că am jucat un handbal foarte frumos, care arată altfel la echipa naţională. Acum cel mai important este să fim sănătoase până la Rio„, a afirmat Neagu. 

Suntem foarte mulţumiţi de ceea ce am arătat, de jocul nostru. Primul joc a fost foarte frumos şi nu a lăsat niciun dubiu asupra echipei care a fost cea mai bună pe teren. Ne dorim din tot sufletul ca la Olimpiadă să obţinem un loc bun, poate mai bun decât la Mondiale. Sperăm să nu dezamăgim la următoarea competiţie„, a spus şi antrenorul secund al naţionalei, Costică Buceschi.

Citeşte şi ROMANIA – MUNTENEGRU 23-23 şi naţionala feminină de handbal merge de pe primul loc la Rio

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut calificarea la JO la turneul preolimpic de la Aarhus, la care a învins Danemarca, scor 32-25, şi Uruguay, scor 36-19, şi a remizat cu Muntenegru, scor 23-23.

Echipa de handbal feminin a României a mai participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.