Harghita: Minus 9 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

Mercurul termometrelor a coborât sâmbătă dimineaţă la Miercurea Ciuc până la minus 9 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în ţară în zonele locuite, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
05 oct. 2013, 05:55
Harghita: Minus 9 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

Meteorologul de serviciu de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că toată noaptea a fost foarte frig, cu temperaturi negative, iar minima s-a atins la ora 7.00, când termometrele au arătat minus 9 grade Celsius. De asemenea, a căzut brumă şi s-a semnalat îngheţ la sol. După ora 7.00, cerul s-a acoperit de nori şi temperatura a început să crească.

Şi în celelalte localităţi harghitene a fost foarte frig. La Joseni s-au înregistrat minus 7 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 6 grade, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-au măsurat minus 4 grade.

Aceste valori sunt obişnuite pentru oamenii din Harghita, judeţ în care iernile sunt lungi şi friguroase. De altfel, municipiul Miercurea Ciuc a fost primul din ţară în care s-a furnizat încălzire de la sfârşitul lunii septembrie.
Minima absolută a lunii octombrie, în Harghita, a fost de minus 13,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în anul 1988, tot la Miercurea Ciuc.

VEZI ŞI Temperaturi record pentru luna octombrie. Vezi câte grade sub minus au fost pe Vârful Omu