HOROSCOP DECEMBRIE 2018: Mercur revine în Săgetător vine cu aventuri cu gândul, iar Venus face un trigon cu Neptun

Horoscop lunar general - decembrie 2018. În ultima lună a acestui an, se întrevăd multe schimbări de sens de mers și ingresuri care schimbă atmosfera astrală și ne provoacă să ne adaptăm la ele cu repeziciune. S-ar putea să nici nu simțim pe-ndelete atmosfera sărbătorilor, dat fiind că totul este dinamic și nițel confuz energetic în acea perioadă. Dar să nu tragem concluzii pripite și să ne uităm mai îndeaproape la ce ne așteaptă.

15 nov. 2018, 10:25
HOROSCOP DECEMBRIE 2018: Mercur revine în Săgetător vine cu aventuri cu gândul, iar Venus face un trigon cu Neptun

Mercur revine în Scorpion: gânduri obsesive

În prima zi a lunii, Mercur revine în semnul Scorpionului, unde își continuă tranzitul în sens aparent invers. Așa se face că s-ar putea ca pentru câteva zile să ne obsedeze anumite gânduri nu neapărat pozitive, care mai mult ne provoacă dezechilibre sufletești decât ne dau oportunitatea să ne uităm în interiorul nostru și să reflectăm. Este important așadar să persistăm în acele care ne dau șansa să aflăm mai multe lucruri despre noi, deși nu întotdeauna nu sunt doar îmbucurătoare.

Venus se întoarce în Scorpion: pasiune reînnoită

În ziua următoare, Venus se întoarce în Scorpion, semn pe care-l traversează în sens direct. Ideal ar fi să aplicăm lecțiile cu care ne-am ales de pe urma retrogradării sale prin această zodie și să lucrăm mai mult la conexiunea emoțională cu partenerul de viață. În cadrul asocierilor de ordin profesional, se dorește să reevaluăm legăturile cu cei cu care colaborăm și să manageriem într-un alt mod raporturile de forțe din ele. În caz contrar, s-ar putea ca aceste relații să sufere într-un fel.

Mercur revine la mersul direct prin Scorpion: momentul adevărului cu sinele

Pe data de 6, Mercur se întoarce la tranzitul direct prin semnul Scorpionului, ceea ce înseamnă că din această zi începând până când acesta intră în Săgetător, s-ar putea să simțim mai mult nevoia să medităm, să reflectăm la ceea ce se întâmplă în interiorul nostru, să ne uităm mai îndeaproape la relațiile noastre și să găsim metode de a elimina situațiile toxice din viețile noastre. E de dorit să nu ne speriem de întrebările dificile pentru că vocea interioară ne poate oferi revelații acum.

Marte conjunct Neptun (Pești): putere creatoare

În cursul sau în jurul zilei de 7, Marte își va uni forțele cu Neptun în semnul Peștilor, ceea ce ne oferă forța să facem bine, să ascultăm activ pe cei din jurul nostru și chiar să luăm atitudine în cazul în care cineva are nevoie de noi, dar nu găsește forța să ne transmită acest lucru. Ușor-ușor, se instalează o atmosferă pașnică și empatică, dar ni se induce și un spirit de inițiativă în această direcție. Mila aproximativă nu face apanajul acestui aspect pentru că simțim să ne implicăm.

Mercur revine în Săgetător: aventuri cu gândul

Pe data de 13, Mercur revine în semnul Săgetătorului, după o binemeritată perioadă în semnul de dinainte, tranzit prelungit care ne-a revelat, celor mai mulți dintre noi, care ne sunt limitele și cât de mult putem să le împingem. Atâta timp cât suntem bine ancorați într-un univers interior stabil, nimic nu ne poate opri. Trebuie doar să ne aducem aminte că oricât de multe am experimenta, nu toate ideile la care ne deschidem merită să-și facă loc în sistemul nostru de valori, viziuni și crez.

Venus (Scorpion) trigon Neptun (Pești) și Mercur conjunct Jupiter (Săgetător): tough love și orizonturi deschise

Puse cap la cap, aceste două evenimente importante care-și pun amprenta pe contextul astral din jurul și din cursul zilei de 21 ne aduc cu picioarele pe pământ, dar nu într-un mod brutal, care ne afectează relația cu sinele sau încrederea în ceilalți. De dragul celor din jur sau al lor pentru noi, spunem sau ni se spune și ceea ce nu vrem să auzim, iar dacă reacționăm bine la critici, s-ar putea ca acest lucru să ne deschidă la unele perspective la care nu ne-am fi gândit niciodată.

Mercur (Săgetător) careu Neptun (Pești): minte tânără și neliniștită

Ajunul de Crăciun ne întâmpină cu un aspect astral disonant între Mercur, proaspăt revenit în semnul Săgetătorului și Neptun, chiriaș de cursă lungă în Pești. Ceea ce ne transmite această configurație astrală este faptul că s-ar putea ca toată atmosfera de sărbători și întâlnirile cu rude și prieteni să-și cam pună amprenta asupra noastră, cu toate că ne face plăcere să fim alături de ei. Important e că ne focusăm mai mult pe ei și nu pregătiri exagerat de laborioase și minuțioase.

După cum se poate deduce din paragrafele de mai sus, ne așteaptă o lună decembrie în care se întâmplă lucuri care nu au legătură cu tevatura specifică sărbătorilor. Astrele ne provoacă să rămânem pe baricade și să nu pierdem controlul. În fond, ce modalitate mai bună de a întâmpin noul an decât într-o atmosferă de deplină asumare a ceea ce am realizat și ce se mai poate face.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Săgetătorul până pe 22 decembrie ora 00:23, când poposește în Capricorn;
  • Lună Nouă în Săgetător pe 7 decembrie ora 9:20, Lună Plină în Gemeni pe 22 decembrie ora 19:49;
  • Mercur se deplasează în sens invers prin Săgetător până pe 1 decembrie ora 13:40, când ajunge în Scorpion, semn pe care îl tranzitează îndărăt până pe 6 decembrie ora 23:23, moment în care începe să parcurgă Scorpionul până pe 13 decembrie ora 1:42, când intră în Săgetător;
  • Venus se mișcă prin Balanță până pe 2 decembrie ora 18:54, moment în care ajunge în Scorpion;
  • Marte tranzitează Scorpionul toată luna decembrie;
  • Jupiter se mișcă prin Săgetător întreaga lună;
  • Saturn se deplasează prin Capricorn pe tot parcursul lunii;
  • Uranus retrogradează prin Berbec întreaga lună;
  • Neptun tranzitează Peștii toată luna decembrie;
  • Pluto se mișcă firesc prin Capricorn pe tot parcursul lunii.