O nouă taxă: Mic dejun mai scump în vacanţe

Autoritatile solicita plata taxei hoteliere nu doar pe noaptea de cazare, ci si pe micul dejun inclus in oferte, ceea ce face ca impozitul sa creasca cu 20%, afectand profitabilitatea sectorului, sustine Radu Enache, presedintele FIHR, dar Ministerul Finantelor precizeaza ca inca analizeaza situatia.

22 oct. 2014, 09:23
O nouă taxă: Mic dejun mai scump în vacanţe

„In Romania anului 2014, la aproape sase ani de la inceperea crizei economice mondiale, industria hoteliera subzista cu mare greutate. O industrie care a fost atat de lovita de criza in 2009, pierzand aproape 25% din cifra de afaceri anuala, care nici pana acum nu a fost recuperata, a fost lovita in plus de minunatii nostri guvernanti, in 2010, prin majorarea TVA-ului (in conditiile in care in alte tari din UE a fost instantaneu scazuta) la restaurante si evenimente”, a spus Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), potrivit business24.ro.

Citeşte şi 500 de turişti, victime ale unei intoxicaţii într-un hotel de 5 STELE din Rhodos

El a afirmat ca industria hoteliera a reusit cu greu in urma cu cinci ani sa convinga guvernantii ca includerea macar a micului dejun la cota redusa de TVA de 9%, alaturi de cazare, ar veni ca o masura pozitiva pentru turismul aflat in cadere libera.