IAŞI. Bărbat în stare gravă după ce a încercat să spargă cu un ciocan un obuz găsit pe câmp

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea Cotârgaci, comuna Bălţaţi, a fost adus în stare gravă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi după ce a lovit cu un ciocan un proiectil rămas neexplodat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

31 mart. 2018, 11:36
IAŞI. Bărbat în stare gravă după ce a încercat să spargă cu un ciocan un obuz găsit pe câmp

Prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, a declarat că bărbatul a găsit proiectilul pe un câmp de la marginea satului, l-a dus acasă, unde a încercat să îl spargă cu ajutorul unui ciocan pentru a-l duce la fier vechi, moment în care s-a produs o deflagraţie, informează AGERPRES.

Citeşte şi Curăţenia de primăvară a scos la iveală un proiectil de artilerie în Bistriţa

„Pacientul este policontuzionat în urma exploziei unui obuz. Are urme de corp străin metalic la ambele mâini, la nivelul ochilor, şi arsură de gradul I la nivelul feţei. A fost adus cu un mijloc de transport propriu la Centrul de Primire Urgenţe de la Spitalul din Târgu Frumos, după care a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Sfântul Spiridon”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

La faţa locului s-au deplasat echipe de pirotehnişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi şi se fac verificări la nivelul secţiei din Târgu Frumos, sub directa coordonare a şefului acesteia.

„Recomandăm tuturor persoanelor care găsesc astfel de dispozitive să nu le atingă şi să apeleze, de îndată, numărul unic de urgenţă 112”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Iaşi.