ILIE BALACI a murit la 62 de ani. Ce s-a întâmplat în ultimele ore de viaţă

ILIE BALACI A MURIT duminică, la vârsta de 62 de ani. Potrivit România TV, cu o seară înainte de tragedia care îndoliază fotbalul românesc, Balaci a ieşit în oraş cu mai mulţi prieteni.

RomaniaTV.net
21 oct. 2018, 08:53
ILIE BALACI a murit la 62 de ani. Ce s-a întâmplat în ultimele ore de viaţă

ILIE BALACI a murit la doar câteva ore după ce petrecuse cu mai mulţi prieteni într-un local din Craiova. 

ILIE BALACI a ajuns acasă în jurul orei 3 dimineaţa şi la ora 7.00, când s-a trezit, a acuzat dificultăţi în a respira. Mama fostului fotbalist a sunat imediat la 112 şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe, paramedicii începând imediat manevrele de resuscitare. Din păcate toate eforturile medicilor de a-i salva viaţa lui Ilie Balaci au eşuat, iar decesul a fost declarat.

Ilie Balaci a suferit duminică dimineață un stop cardio-respirator și a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Craiova. Medicii au încercat mai bine de jumătate de oră să-l resusciteze, însă fostul sportiv nu a răspuns la stimuli.

Ilie Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 şi a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova.

A câştigat trei titluri naţionale şi patru Cupe ale României şi a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 şi 1982. În prima ligă are 347 de meciuri şi 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scorniceşti şi Dinamo Bucureşti.

La echipa naţională, pentru care a debutat la 17 ani, 6 luni şi 10 zile, Balaci a adunat 69 de selecţii şi 8 goluri. A fost căpitanul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 1984, însă nu a jucat la turneul final din cauza unei accidentări.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

Ca antrenor, a câştigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe în 2000 cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000 cu Al Ain.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ilie-balaci-a-murit_444035.html#ixzz5UYTEhdtT