Imaginaţia traficanţilor de droguri n-are limite. Cum s-a „transformat” cocaina în banane

Poliţia rusă a făcut o descoperire uimitoare într-un camion ce transporta banane. În mai multe cutii ce conţineau hârtii cu rugăciuni de protecţie în care era menţionat profetul Iona, care fusese înghiţit de o balenă şi readus pe uscat, se afla cocaină.

26 iul. 2013, 14:15
Imaginaţia traficanţilor de droguri n-are limite. Cum s-a „transformat” cocaina în banane

Fiecare din cutiile confiscate în cadrul unei operaţiuni care a dus la capturarea unei cantităţi de aproape 120 de kg de droguri conţinea coli de hârtie cu rugăciuni speciale de protecţie, a anunţat poliţia din Moscova, relatează vineri RIA Novosti citată de Agerpres.

Cocaina era distribuită în şase cutii şi a fost descoperită într-un camion care transporta banane provenite din Ecuador, informează Agerpres.

Autorităţile nu au transmis un comunicat oficial care să clarifice ce era scria pe hârtii, însă o sursă din cadrul poliţiei a făcut ulterior lumină asupra conţinutului mesajului. „Rugăciunile îl menţionau pe profetul Iona şi o călătorie pe mare, prin aer şi pe pâmânt’„, a spus sursa citată. Potrivit textelor religioase, Iona a fost înghiţit de o balenă, însă după ce s-a rugat la Dumnezeu a fost scos pe uscat.

Şoferul camionului care transporta cutiile a fost arestat, iar poliţia încearcă să stabilească în prezent dacă acesta ştia de prezenţa cocainei.