Imagini cu staţiile de metrou de pe magistrala 5, vezi cum arată staţiile Drumul Taberei-Pantelimon

Asociația Pro Infrastructură a vizitat de două ori, în ultimele zece zile, șantierul magistralei 5 de metrou. Oficialii constructorului Astaldi se declară optimiști că termenul de final 2018 este fezabil, însă reprezentanții asociației sunt „precauți și rezervați cu acest termen”.

18 dec. 2017, 10:30

„După vizita avută vineri, 8 decembrie, când am văzut stadiul pe Magistrala M5 de metrou în stațiile Eroilor 2, Academia Militară, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei și Valea Ialomiței, ieri am avut un nou maraton de aproximativ 5 ore pe șantier, fotografiind restul stațiilor: Orizont, Romancierilor, Constantin Brâncuși și Râul Doamnei”, a arătat, duminică, Asociația Pro Infrastructură.

Potrivit discuțiilor cu „doi importanți oficiali ai constructorului principal (Astaldi)”, aceștia „sunt mulțumiți în acest moment de stadiul financiar și că nu este o diferență mare între progresul fizic, în teren, și cel financiar”.

„Se declară optimiști că termenul de final 2018 este fezabil pentru ei din punct de vedere constructiv. În continuare noi suntem foarte precauți și rezervați cu acest termen, pentru că știm că sunt mulți pași birocratici de trecut, cum ar fi licitația pentru semnalizare/automatizare (și apoi execuția propriu-zisă a acestui contract: hardware/echipamente cât mai ales reglajele complicate și testele software) și negocierile cu Bombardier pentru contractul de automatizare în stația Eroilor. Blocajelor birocratice li se adaugă un volum imens de muncă rămas de executat, în special în stațiile mai întârziate (Râul Doamnei, Parc Drumul Taberei, Academia Militară sau Eroilor 2)”, au precizat cei de la Asociația Pro Infrastructură, potrivit digi24.ro.

Potrivit unei estimări, șina este instalată în proporție de 20% din tronson. Următoarea vizită a șantierului va fi în februarie 2018.