Imaginile dezastrului din Mihăileşti, filmate din dronă. Vezi cum arată locul în care au explodat 800 de butelii

ACCIDENT MIHĂILEŞTI. Un camion cu butelii a explodat, vineri, la Mihăileşti, pe DN 2/E85. Recipientele încărcate cu gaz au explodat rând pe rând. Reprezentanţii ISU au instituit cod roşu de intervenţie.

10 iun. 2016, 12:25

ACCIDENT MIHĂILEŞTI. Un camion plin cu 800 de butelii a luat foc, iar buteliile au explodat pe rând. Incendiul a avut loc pe drumul european 85, în apropiere de localitatea Mihăileşti din Buzău. Martorii povestesc îngroziţi cum roţile camionului încărcat cu butelii s-au aprins. La câteva secunde au început primele explozii.

Citeşte şi: Mărturii cutremurătoare ale oamenilor care locuiesc la doi paşi de locul unde au explodat sute de butelii: E blestemat

Incendiul a fost stins, iar acum se evaluează pagubele şi se încearcă stabilirea cauzelor incidentului.

„Pagube foarte mari nu sunt. Sunt avariate instalaţiile electrice de transport al curentului pe o distanţă de 50 de metri şi acoperişuri unde au căzut butelii. Nu mai era nimeni în case, că i-am dus pe totţi pe câmp. Cu bătrânii a fost mai greu”, a declarat Petre Dorinel, primarul din Mihăileşti.

ACCIDENT MIHĂILEŞTI. Acesta a povestit că şoferul camionului a încercat să stingă focul şi chiar a fost ajutat de alţi conducători auto care au trecut prin zonă, dar aceştia au fugit până la urmă, de teama exploziilor. Toţi localnicii au revenit în gospodăriile lor după stingerea incendiului. Angajaţi de la firma de butelii s-au deplasat la locul accidentului pentru a analiza situaţia, iar o echipă de la compania care furnizează curent electric în zonă încearcă să remedieze defecţiunea la instalaţia electrică.

ACCIDENT MIHĂILEŞTI. Camionul a luat foc, iar flacăra a ajuns apoi la buteliile încărcate cu gaz. Mai multe autospeciale de pompieri s-au deplasat la faţa locului, însă intervenţia este dificilă din cauza riscului foarte mare de explozii. Reprezentanţii ISU au instituit cod roşu de intervenţie.

ACCIDENT MIHĂILEŞTI. Totul s-a întâmplat foarte aproape de locul tragediei de la Mihăileşti din 2004.

Citeşte şi: Accident Mihăileşti. 18 oameni au murit în 2004 în apropiere de locul exploziei de vineri