În Olt a început deja reparaţia drumurilor din localităţile afectate de inundaţii

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) au început refacerea infrastructurii de drumuri şi podeţe afectate de inundaţii, din nordul judeţului Olt, potrivit vicepreşedintelui instituţiei, Marius Oprescu.

RomaniaTV.net
31 iul. 2014, 14:01
În Olt a început deja reparaţia drumurilor din localităţile afectate de inundaţii

În zonele afectate de inundaţii se acţionează cu utilaje în principal pe drumurile de balast afectate de ploile torenţiale şi revărsarea apelor. Marius Oprescu a precizat că mai întâi au fost îndepărtate mâlul şi aluviunile aduse de ape pe respectivele drumuri şi ulterior se lucrează la refacerea lor.

Imediat ce se vor retrage apele şi vor scădea debitele cursurilor de apă va începe şi refacerea podeţelor afectate de inundaţii.

Începând de miercuri, Consiliul Judeţean Olt a achiziţionat şi distribuit apă persoanelor afectate de inundaţii din localităţile Verguleasa, Morunglav, Movileni, Bărăşti, Cungrea, Corbu, Găvăneşti, Potcoava şi Coloneşti.

Trafic îngreunat pe mai multe drumuri naţionale, din cauza alunecărilor de teren. Vezi unde sunt probleme

În sprijinul populaţiei acţionează joi şi pompierii, pentru evacuarea apei din beciuri şi gospodării.

În zonele în care au avut loc inundaţii s-au deplasat joi şi echipe din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sunt în teren pentru a lua măsurile profilactice necesare.

Începând de joi echipe mixte se află în teren pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii.

Citeşte şi Risc EPIDEMIOLOGIC în localităţile afectate de inundaţii. Vezi AVERTISMENTUL autorităţilor