În România, copiii mor pentru că există maternităţi nepregătite. Un dispozitiv de monitorizare cerebrală, donat unui spital din Braşov

Un monitor de oximetrie cerebrală în valoare de 18.000 de euro va ajunge, marți, la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” din Brașov, în cadrul campaniei ample și susținute, pe care Organizația Salvați Copiii România o derulează, pentru a reduce rata mortalității infantile, în continuare dramatică în România. Suma, strânsă de BCR într-un maraton al solidarității de o zi, înseamnă, pentru cele câteva sute de copii din Brașov care se nasc înainte de termen, o garanție că ei vor putea să lupte pentru a ajunge mari, chiar dacă vin pe lume fragili, cântărind chiar și sub un kilogram.
Roxana Gagiu
13 dec. 2016, 14:31
În România, copiii mor pentru că există maternităţi nepregătite. Un dispozitiv de monitorizare cerebrală, donat unui spital din Braşov

Maternitatea din Brasov a avut un numar de 4080 de nasteri în 2015, iar 371 de copii au fost îngrijiți în compartimentul de terapie intensivă neonatală. Cei mai mici dintre ei, cu vârste gestaționale pornind de la 24 săptămâni și greutate de 580 de grame, au beneficiat de asistență cu ajutorul echipamentelor donate de Salvați Copiii. Spitalul din Brașov este cea mai mare unitate de nivel III din regiune.

„În România, copiii încă mor, pur și simplu pentru că există maternități nepregătite să îi îngrijească pe prematuri. Țara noastră are una dintre cele mai sumbre statistici privind mortalitatea infantilă în Europa: o rată de 8 la 1000 de nou-născuţi vii în 2015, din cauze tratabile sau prevenibile. În demersul nostru avem parteneri care au înțeles că prin donațiile pe care le fac salvează,la propriu, vieți. Astăzi, datorăm această dotare angajaților BCR, cărora le mulțumim pentru sprijin şi sperăm să luptăm în continuare împreună, pentru viețile copiilor noștri”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

„Monitorul de oxigenare cerebrală primit cu ajutorul sponsorilor inimoși monitorizează nivelul de oxigen al sângelul care ajunge la creier și este foarte util în tratamentul nou-născuților cu afecțiuni cerebrale, dar și digestive sau renale”, a declarat Dr. Olimpia Petrescu, Șef Secție Neonatologie Maternitatea Brașov.

„Banii au fost strânşi printr-un eveniment de Resurse Umane organizat de BCR chiar în Piața Sfatului din Brașov, prin care 120 de manageri şi-au pus în practică toate abilităţile lor. Managerii noștri au fost provocați să gestioneze pe viu, în mai puțin de 24 de ore, resurse, oameni, buget, pentru strângerea de fonduri în sprijinul comunității din Brașov, respectiv dotarea cu mobilier nou a două grădinițe și achiziționarea acestui aparat medical pentru Maternitatea din Brașov. Suntem foarte mândri de ceea ce am realizat și vom continua cu siguranţă acest tip de iniţiative”, a declarat Gabriela Râșnoveanu, Șef Departament Resurse Umane Retail BCR.

Până acum, datorită investițiilor făcute de Salvați Copiii România, în valoare de 8.700.000 lei, în 37 județe și 67 de maternități, 24.000 de nou-născuți au primit o șansă la viață, pentru că au primit asistență medicală adecvată.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici. Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Suma direcționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2016.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te ajută să dormi mai bine: „Se face foarte simplu”
Capital.ro
Cei care au permis CATEGORIA B nu au voie, sub nicio formă. Regula spune că este INTERZIS
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi înfăptuit după moarte
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'