Încă trei persoane internate la SJU Piteşti cu suspiciuni de gripă

Încă trei persoane cu suspiciuni de gripă sezonieră au fost internate în ultimele 24 de ore la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești, numărul pacienților cu această simptomatologie aflați sub supraveghere și tratament ridicându-se, astfel, la 30, conform datelor raportate luni de conducerea unității medicale.

14 mart. 2016, 09:36
Încă trei persoane internate la SJU Piteşti cu suspiciuni de gripă

În spitalul din Pitești sunt internați 26 de pacienți cu suspiciuni de gripă, precum și patru cazuri în care diagnosticul a fost confirmat, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului Argeș.

Un pacient cu suspiciune de gripă este internat în Secția Anestezie Terapie Intensivă, 17 sunt internați în Secția Boli Infecțioase Adulți și opt la Boli Infecțioase Copii. În ceea ce privește cazurile confirmate, un pacient se află la Secția Anestezie Terapie Intensivă, unul la Pneumologie și doi la Boli Infecțioase Copii.

În celelalte spitale din județ nu sunt pacienți internați cu gripă sau suspiciuni de gripă, se precizează în comunicatul Instituției Prefectului Argeș.

Doi pacienți internați la SJU Pitești cu gripă sezonieră și alte afecțiuni au murit săptămâna trecută, după ce șapte decese din cauze similare s-au înregistrat în luna februarie în aceeași unitate medicală, în toate cazurile fiind vorba de pacienți care aveau și alte afecțiuni asociate, conform datelor comunicate de reprezentanți unității medicale. Bolnavii, cu vârste între 36 și 70 de ani, au decedat în urma unor complicații pulmonare — suprainfecție bacteriană pe fond de imunitate scăzută, multiple comorbidități și decompensarea unor afecțiuni cronice, potrivit aceleiași surse.

Citeşte şi CARANTINĂ la Spitalul Judeţean din Târgovişte, din cauza gripei porcine