Încă un om UCIS DE CANICULĂ, numărul lor creşte. Mai multe persoane au leşinat pe stradă

Bilanţ cumplit al valului de caniculă care pârjoleşte România zilele acestea. Încă un om a murit răpus de arşiţă, într-o localitate din judeţul Vaslui. Numărul victimelor din cauza temperaturilor ridicate creşte de la o zi la alta.

06 aug. 2017, 12:28
Încă un om UCIS DE CANICULĂ, numărul lor creşte. Mai multe persoane au leşinat pe stradă

VASLUI– Un bărbat de 48 de ani din localitatea vasluiană Sauca a murit sâmbătă după amiază, cel mai probabil, cred medicii, din cauza expunerii prelungite la soare. A fost găsit în stare de hipertermie, având o temperatură a corpului de 42,5 grade. Toată ziua, bărbatul lucrase pe câmp, ignorând codul portocaliu de caniculă.

Martorii au povestit că, la un moment dat, a început să aibă halucinaţii, iar la scurt timp a căzut inconştient. Au fost alertate cadrele medicale de la Ambulanţă. Conştient de starea gravă a bărbatului, un locanic l-a urcat în maşina personală şi a plecat în întâmpinarea ambulanţierilor. Potrivit adevarul.ro, cadrele medicale SMURD, deplasate în zonă, l-au găsit pe bărbatul de 48 de ani în top cardiorespirator, însă în urma manevrelor de resuscitare au reuşit să repornească inima acestuia, însă la scurt timp, în momentul în care a ajuns la spitalul din Vaslui pacientul a suferit un nou stop cardiac.

BOTOŞANI– Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Flămânzi a decedat, sâmbătă seară, din cauza caniculei, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati.

Potrivit acestora, bărbatul a căzut în stradă, iar martorii au sunat la 112 pentru a cere intervenția de urgență a unei echipe medicale.

El a fost transportat la Centrul medico-social din Flămânzi, iar medicul de acolo a cerut intervenția unei ambulanțe pentru a fi transportat la Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

Preluat de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, botoșăneanul a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat imediat după ce a ajuns la spital.

GALAŢI- Un bărbat de 50 ani, din comuna gălățeană Cavadinești, a fost găsit decedat sâmbătă seară pe un câmp din apropierea localității, probabil din cauza caniculei, a declarat, duminică, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi.

Potrivit acestuia, bărbatul ieșise cu vacile la păscut chiar dacă în câmp temperatura era foarte mare. Cum nu era cunoscut cu probleme medicale și nici nu avea urme de violență, cel mai probabil expunerea la temperaturile extreme i-a cauzat decesul.

„Era vorba despre un bărbat de 50 de ani care era la câmp, păștea vacile. A fost găsit decedat în câmp în plină caniculă de către niște consăteni. Echipajul nostru care a sosit la fața locului l-a găsit decedat deja de câteva ore. Nu avea urme de violență și nu avea istoric medical. Cel mai posibil, canicula a fost factorul agravant”, a spus Polinschi.

În ultimele 24 de ore, a arătat purtătorul de cuvânt, Serviciul Județean de Ambulanță a mai intervenit pentru șase persoane leșinate în locuri publice din pricina caniculei. Este vorba despre persoane cu vârste între 8 și 80 de ani.

Joi după-amiază, în municipiul Galați s-a înregistrat un deces pe fondul caniculei, un bărbat de 60 de ani, căzut în fața blocului în care locuia, iar vineri, un alt bărbat, de 68 de ani, din comuna Moscu, a suferit un accident vascular cerebral după ce a circulat, la orele prânzului, prin soare.

IAŞI– Opt persoane afectate de caniculă au ajuns duminică dimineață la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ din Iași.

După ce au fost stabilizați și reechilibrați hemodinamic, pacienții au plecat acasă.

CITEŞTE ŞI: Canicula, greu de suportat în Capitală. Sute de persoane au cerut ajutor la 112

Meteorologii avertizează că începând de duminică, de la ora 18.00, şi până marţi, la ora 6.00, în regiunile vestice, nordice, centrale şi nord-estice ale ţării, precum şi în zonele de munte, vor fi vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 40-50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente de duminică seară şi până luni dimineaţă, la munte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi în cea mai mare parte a Moldovei. Totodată, meteorologii anunţă că opt judeţe din sudul ţării şi Capitala rămân sub avertizare cod portocaliu de caniculă, iar restul ţării sub cod galben. Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, iar temperaturile vor fi între 36 şi 39 de grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 20 de grade.