Patronii clubului Colectiv, cu mandat la audieri. Cei trei sunt cercetaţi pentru ucidere şi vătămare din culpă

Procurorii continuă, luni, audierile în dosarul privind incendiul din Clubul Colectiv. Potrivit România TV, patronii localului urmează să fie aduşi şi ei la audieri cu mandat. Cei trei sunt cercetaţi pentru UCIDERE DIN CULPĂ şi VĂTĂMARE DIN CULPĂ. 

02 nov. 2015, 10:31
Patronii clubului Colectiv, cu mandat la audieri. Cei trei sunt cercetaţi pentru ucidere şi vătămare din culpă

UPDATE: Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat primul comunicat de presă al zilei în cazul Colectiv: „În cauza având ca obiect incendiul produs în Clubul „Colectiv” din București, sub coordonarea procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, echipe mixte formate din ofiţeri de poliţie, experţi criminalişti, specialişti pirotehnişti continuă cercetarea la faţa locului, precum şi audierea persoanelor în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30 octombrie 2015. Totodată, în cursul zilei de astăzi, 2 noiembrie 2015, au fost aduşi cu mandat numiţii COSTIN MINCU, ALIN GEORGE ANASTASESCU şi PAUL GANCEA (acţionari ai clubului mai sus menţionat) pentru a fi audiaţi în calitate de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”

UPDATE: Paul Cătălin Gancea a fost adus, de asemenea, cu amndat la parchetul de pe lângă Înalta Curte. Niciunul dintre acţionari nu a făcut declaraţii la intrare. 

UPDATE: La audieri a fost adus şi Alin George Anastasescu, un alt acţionar al clubului Colectiv.

UPDATE: Costin Mincu, unul dintre acționari clubului Colectiv, s-a prezentat luni la Parchetul General însoțit de avocat. El va da o declarație în fața procurorilor cu privire la incendiul de la club din noaptea de vineri. Urmează ca și ceilalți doi acționari, Alin Anastasescu și Paul Gancea, să ajungă la Parchetul General pentru a fi audiați.Toți trei au fost citați cu mandat. Cei trei sunt cercetaţi pentru UCIDERE DIN CULPĂ şi VĂTĂMARE DIN CULPĂ. 

Procurorul de caz de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a stabilit că cei trei asociaţi ai firmei Colectiv Club, care deţin clubul, trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiul în care au murit 30 de oameni şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Potrivit unor surse judiciare, aceștia urmează să ajungă în jurul orei 14.00 la Parchetul General.

De asemenea, martori ai tragediei de la Clubul Colectiv vor fi audiați luni la Poliția Capitalei, după ce procurorii vor dispune acest lucru, au anunțat pentru Agerpres surse din DGPMB.

INCENDIU COLECTIV. Persoanele decedate în incendiu au fost intoxicate cu fum şi gaze toxice, potrivit INML

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat de la Parchetul Capitalei ancheta în cazul incendiului de la Clubul Colectiv.

„Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia și constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorități, fiind necesară și alocarea de resurse logistice suplimentare”, anunța sâmbătă, printr-un comunicat de presă, Parchetul General.

O echipă de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică — Biroul de criminalistică efectuează, împreună cu efective de polițiști de la IGPR — DIC și Serviciul Omoruri din DGPMB, cercetări la fața locului.

Cine sunt patronii Clubului Colectiv: Alin Anastasescu, acţionar principal

Acţionarul principal al Colectiv Club SRL, firma care deţine clubul în care s-a produs tragedia, este Alin Anastasescu, acesta mai având alţi doi asociaţi. Alin George Anastasescu deţine 47% din acţiuni, Costin Mincu 23% şi Paul Cătălin Gancea 30%.

Alin George Anastasescu este din Voluntari, judeţul Ilfov, şi are 28 de ani. Costin Mincu are 36 de ani şi este din Bucureşti, sectorul 6, iar Paul Cătălin Gancea are 28 de ani şi este tot din Bucureşti, sectorul 6.

Patronii clubului Colectiv fac acuzaţii grave: Tragedia a fost provocată de organizatorii concertului

Pe pagina sa de Facebook, Alin Anastasescu menţionează că este managing partner şi co-fondator al clubului, iar pe contul Linkedin Alin Anastasescu precizează este absolvent al Facultăţii de Arte.

Din mai 2013, el este co-fondator şi managing partner la Clubul Colectiv, iar din ianuarie 2011 este şi producător la Cevadevis.ro., unde a realizat matriale de publicitate pentru branduri cunoscute şi a mai organizat evenimente la firma Sasquatch pentru brandul Mountain Dew. Anastasescu a mai lucrat pentru compania Emagic Entertainment/Danube Event Services la organizarea unor concerte pe care renumite trupe internaţionale le-au susţinut în România.

Clubul Colectiv se află pe strada Tăbăcarilor nr. 7 din Sectorul 4 al Capitalei şi funcţionează într-o hală din fosta fabrică „Pionierul”. Vineri seară, clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”. Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.