INCENDIU COLECTIV. STAREA victimelor: 71 de răniţi în spitale, 17 în stare critică şi gravă UPDATE

INCENDIU COLECTIV. Bilanțul celor decedați în incendiul din clubul Colectiv a ajuns, miercuri seara, la 51, în timp ce 71 de persoane rănite sunt internate în continuare în spitalele bucureștene, iar alte peste 30 de victime au fost transportate în străinătate. 

11 nov. 2015, 07:11
INCENDIU COLECTIV. STAREA victimelor: 71 de răniţi în spitale, 17 în stare critică şi gravă UPDATE

UPDATE 18.30. Situaţia pe fiecare unitate sanitară se prezintă astfel:

Spitalul de Arşi -14 pacienţi

Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienţi

Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienţi

Spitalul Sfântul Ioan – 5 pacienţi

Spitalul Elias – 6 pacienţi

Spitalul Militar Central – 7 pacienţi

Spitalul Sfântul Pantelimon- 2 pacienţi

Spitalul de Urgenţă Floreasca – 5 pacienţi

Spitalul Universitar- 8 pacienţi

Spitalul Dimitrie Gerota- 2 pacienţi

Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi şi Spitalul CC Iliescu – un pacient trasfertat de la Elias.

În unităţi sanitare din străinătate au fost transferate 36 de persoane, astfel:

În Austria – două persoane în stare stabilă

Franţa – o persoană

Belgia – 8 persoane în stare stabilă (toate programate în această săptămână la intervenţii chirurgicale)

Olanda – 8 persoane, dintre care două au decedat, iar şase sunt în stare stabilă

Germania – 4 persoane (două persoane care au plecat pe cont propriu şi două transferate de Ministerul Sănătăţii)

Marea Britanie – 9 persoane, dintre care trei au decedat şi şase sunt în stare stabilă,

Norvegia – o persoană stabilă

Israel – trei persoane, dintre care una a decedat.

UPDATE 14.50. Medicul Adrian Stănculea de la Spitalul de Arși a declarat miercuri că doi dintre pacienții răniți în clubul Colectiv care se aflau în stare gravă internați în unitatea medicală „par a se îndrepta spre bine”, ei putând fi transferați săptămâna viitoare pe Secția de arși în cazul în care evoluția lor este una bună.

„Au mai rămas 14 în spital. Pacienta de care vă ziceam ieri a fost preluată chiar în cursul după-amiezii și dusă în Germania. Trei pacienți — pe terapie intensivă, 11 în restul spitalului. Cei 11 sunt chiar bine, vorbim, mai glumim cu ei, unii sunt chiar foarte veseli, mai povestesc din accident, vor să vorbească, mănâncă, se deplasează, au început recuperarea aproape toți. Cei din terapie intensivă, cei doi foști în stare gravă, par a se îndrepta spre bine. Sperăm să nu avem surprize, dar probabil că săptămâna viitoare, dacă toate lucrurile merg bine, o să îi transferăm și pe ei pe Secția de arsuri. Mai este o singură pacientă care încă este dependentă de ventilație mecanică”, a spus medicul.

El a precizat că familia pacientei intubate a refuzat transferul în străinătate. „Pentru cea dependentă de ventilație, familia a refuzat transferul, iar ceilalți doi nu. Au înțeles toți că vor avea o evoluție favorabilă”, a spus șeful Secției de anestezie.

UPDATE 14.25. Unul dintre răniții în clubul Colectiv, care era internat la Spitalul Elias, a fost transferat la Institutul „C. C. Iliescu”, informează un comunicat al instituției medicale remis Agerpres.

„Miercuri, la Spitalul Elias mai sunt internați 6 pacienți. Dintre cei doi pacienți din ATI cu ARDS (acute respiratory distress syndrome) sever, la unul s-a instituit suport de oxigenare extracorporală (ECMO) și a fost transferat — pe perioada menținerii acestui suport — la secția de terapie intensivă a Institutului de boli cardiovasculare ‘C. C. Iliescu’. Celălalt pacient cu ARDS sever este traheostomizat și ventilat mecanic, în continuare în stare gravă”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, doi pacienți se află la secția de ATI și încă doi pacienți în Secția de Chirurgie Plastică, toți patru prezentând o evoluție favorabilă.

UPDATE 13.45. Ministerul Sănătății a informat, miercuri, că în spitalele bucureștene sunt internate 72 de persoane rănite în incendiul de la club Colectiv, dintre acestea 18 fiind în stare critică și gravă.

Potrivit unui comunicat, la Spitalul de Arși sunt internați 14 răniți, la Spitalul „Bagdasar Arseni” — 13, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” — 6, la Spitalul „Sf. Ioan” — 5, la Spitalul Elias — 6 răniți, la Spitalul Militar Central — 7, la Spitalul „Sf. Pantelimon” — 2 pacienți, la Spitalul de Urgență din București — 6, la Spitalul Universitar — 8, la Spitalul „Dimitrie Gerota” — 2, la Spitalul „Agrippa Ionescu” — 2, iar la Spitalul „C. C. Iliescu” — unul.

Ministerul Sănătății precizează că 35 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate: în Austria — 2 persoane în stare stabilă, în Belgia — 8 persoane în stare stabilă (toți sunt programați în această săptămână la intervenții chirurgicale), în Olanda — 8 persoane dintre care două au decedat, iar șase se află în stare stabilă, în Germania — 4 persoane (două au plecat pe cont propriu, iar alte două au fost transferate în cursul zile de marţi), în Marea Britanie — 9 persoane, dintre care trei au murit și alte 6 persoane sunt în stare stabilă, în Norvegia — o persoană stabilă, în Israel — 3 persoane, dintre care una a murit, o alta se află în stare stabilă și o a treia în stare instabilă transferată în ATI.

UPDATE 12.20. Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, unul dintre pacienții internați la Spitalul de Urgență Floreasca, va fi transferat în cursul zilei de miercuri într-o unitate medicală din Paris, a anunțat purtătorul de cuvânt al unității medicale Bogdan Oprița.

„În acest moment se află internați șase pacienți, doi în stare foarte gravă. Sunt duși zilnic în sala de operații pentru a li se face pansamentele și intervențiile chirurgicale corespunzătoare. În Secția de terapie intensivă beneficiază de tot ceea ce este necesar unor astfel de pacienți. În urma discuției cu colegii din Franța s-a decis, cu acordul familiei, ca unul dintre pacienți să fie transferat în cursul zilei de astăzi cu unul din avioanele noastre SMURD la Paris. Este vorba despre un bărbat. Nu este dintre cei doi pacienți critici, este dintre cei stabili. Este unul din pacienții care este în stare gravă”, a explicat Oprița.

El a precizat că, încă din seara tragediei de la Colectiv, unitatea medicală a oferit consiliere psihologică rudelor pacienților.

„Noi din prima seară am oferit consiliere rudelor prin psihologul nostru și prin asistentul social, iar acest lucru a continuat și în zilele următoare și cu sprijinul psihologilor voluntari care s-au prezentat în spitalul nostru”, a afirmat medicul.

Întrebat despre noua Secție de arși grav, Oprița a spus că „intervențiile chirurgicale care li se fac pacienților au loc și într-una dintre sălile de operație ale acestei secții”. „În momentul de față, acești pacienți au nevoie de măsuri specifice de terapie intensivă, în special de terapie ventilatorie, măsuri care sunt asigurate în secția de Terapie intensivă numărul 1 și numărul 2. Dacă nevoile vor prima mai mult pentru îngrijirea arsurilor, adică dacă într-un orizont de timp acești pacienți nu vor necesita măsurile specifice de ventilație mecanică, de terapie susținută, o parte dintre ei vor fi transferați în această secție”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca.

UPDATE 10.00. 13 răniţi în clubul Colectiv se află internaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni, dintre care 7 sunt pe Secţia de chirurgie plastică, având stare bună, iar alţi 6 – în stare gravă, foarte gravă şi critică – la Terapie Intensivă, a declarat, pentru Agerpres, medicul Mircea Carantino.

„Şapte pacienţi sunt internaţi pe Secţia de chirurgie plastică cu stare bună. Şase pacienţi sunt în Terapie Intensivă cu stare gravă şi foarte gravă şi critică. Până acum, au plecat cinci pacienţi: unul în Israel, doi în Belgia, unu în Norvegia şi unul în Germania”, a spus Carantino.

UPDATE 9.35. Doi răniți în clubul Colectiv din cei șase internați la Spitalul de Urgență Floreasca sunt în stare critică, a declarat, pentru Agerpres, șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie, Ioan Lascăr. Potrivit acestuia, ceilalți patru pacienți sunt în stare foarte gravă.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marți seara că încă un pacient de la Spitalul Floreasca ar putea fi transferat la o unitate medicală din străinătate, însă se așteaptă ca starea acestuia să se stabilizeze.

INCENDIU COLECTIV. Miercuri dimineață, numărul pacienților internați în spitalele din Bucureşti după tragedie era de 74. 20 dintre aceștia sunt în stare critică și gravă. Ceilalți 54 de pacienți erau stabili.

Cei 74 de pacienți sunt internați la următoarele spitale:

  • Spitalul de Arsuri: 14
  • Spitalul Bagdasar Arseni: 14
  • Spitalul Grigore Alexandrescu: 6
  • Spitalul Sf. Ioan: 5
  • Spitalul Elias: 6
  • Spitalul Militar Central: 7
  • Spitalul Sf. Pantelimon: 2
  • Spitalul de Urgență: 6
  • Spitalul Universitar: 8
  • Spitalul Dimitrie Gerota: 3
  • Spitalul Agrippa Ionescu: 2
  • Institutul CC Iliescu: 1.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Elena Niţu a murit la doar 18 ani, la Liverpool. Povestea emoţionantă a tinerei

Din 36 de persoane care au fost transportate în străinătate, şapte au decedat. Un număr de 29 de persoane se află în prezent la tratament în străinătate:

  • Austria: 2 persoane în stare stabilă
  • Belgia: 8 persoane în stare stabilă
  • Olanda: 6 persoane în stare stabila
  • Germania: 4 persoane în proces de evaluare medicală
  • Marea Britanie: 6 persoane în proces de evaluare medicală
  • Norvegia: o persoană stabilă
  • Israel: o persoană în stare stabilă și o alta în stare instabilă.

Citeşte şi Două persoane rănite în incendiul din Colectiv, transferate la un spital din Germania VIDEO

Miercuri dimineaţa, numărul celor care au murit în tragedia de la Colectiv a ajuns la 50. Încă un tânăr internat în Marea Britanie a pierdut lupta cu moartea.

În cursul zilei de marți, bilanțul tragediei urcase la 49, după ce doi dintre răniții transferați în străinătate au murit. 13 persoane au decedat weekend-ul trecut, atât în spitalele din Capitală, cât și în străinătate.

Citeşte şi Bilanţul tragediei din Clubul Colectiv: 50 de morţi. Încă un tânăr a pierdut lupta cu moartea