INCENDIU COLECTIV. RAPORT LEGIŞTI: Persoanele decedate sâmbătă şi duminică aveau insuficienţă organo sistemică

Cele 12 persoane care au murit sâmbătă şi duminică în urma tragediei din Colectiv aveau insuficienţă organo sistemică, fiindu-le afectate organele, dar şi sistemul respirator, cardiac şi renal, spre deosebire de primele 26 de victime, care aveau intoxicaţie cu monoxid de carbon, potrivit legiştilor.

08 nov. 2015, 17:49
INCENDIU COLECTIV. RAPORT LEGIŞTI: Persoanele decedate sâmbătă şi duminică aveau insuficienţă organo sistemică

„Persoanele decedat în ultimele zile aveau insuficienţă organo sistemică. Au cedat atât plămânii, rinichii, inima, ficatul, dar şi sistemul respirator, cardiac, renal”, a declarat, duminică, pentru Mediafax, dr. Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

Până duminică, legiştii au făcut autopsiile în cazul tututor celor 44 de persoane care au murit în urma incendiului din Clubul Colectiv, incusiv pentru cele două persoane decedate în Olanda, unde fuseseră transportate la spitale.

INCENDIU COLECTIV. Medic: Evoluţia pacienţilor este IMPREVIZIBILĂ şi din cauza substanţelor TOXICE inhalate

„Până astăzi, inclusiv, au fost autopsiate la INML un număr de 44 de persoane decedate în evenimentul tragic de la clubul Colectiv, dintre care 26 decedate la faţa locului. Au fost aduse sâmbătă inclusiv cele două persoane transportate în Olanda”, a mai spus medicul.

În cazul primelor 26 de victime care au murit în club, în timpul incendiului, cauza decesului a fost intoxicaţia cu monoxid de carbon şi cu alte gaze extrem de toxice.

Duminică, activitatea medico-legală s-a desfăşurat în toate laboratoarele instituţiei, pentru ca familiile victimelor din Colectiv să îşi poată ridica rudele.

INCENDIU COLECTIV. INML desfăşoară activitate cu toate laboratoarele sale