Incendiu de amploare într-o gospodărie din Satu Mare. Peste 30 de animale au murit

Peste 35 de animale au murit, în noaptea de luni spre marți, într-un incendiu provocat intenționat de o persoană într-o gospodărie din localitatea Dacia, județul Satu Mare, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Someș Satu Mare

03 oct. 2017, 08:46
Incendiu de amploare într-o gospodărie din Satu Mare. Peste 30 de animale au murit

La fața locului au intervenit nouă subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, iar alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din Doba.

„La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga anexă. Intervenția a fost una dificilă și de lungă durată, deoarece în interior erau depozitate cantități mari de fân și cereale. Incendiul a fost stins în limitele găsite, forțele prezente la fața locului reușind să înlăture pericolul propagării la casa de locuit. În urma evenimentului au ars: acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 180 m2, aproximativ 3 tone de fân, 1 tonă de cereale și s-au degradat elementele de lemn din construcția anexei. Din nefericire, flăcările au surprins în interiorul anexei gospodărești 43 de animale domestice, dintre care 37 nu au mai putut fi salvate (5 viței, 2 vaci, 20 purcei, 10 porci)”, precizează sursa citată, potrivit  Agerpres.

Potrivit ISU, cel mai probabil focul a pus intenționat.

„Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil de folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu”, precizează sursa citată.

Citeşte şi Incendiu într-un bloc din Lugoj. 60 de persoane au fost evacuate după ce o garsonieră a fost cuprinsă de flăcări