Incendiu într-un club din Constanţa. Localul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu

Clubul Culture Pub din Constanța, unde duminică seară a izbucnit un incendiu, a fost sancționat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea în 2014 pentru mai multe nereguli, una dintre ele fiind lipsa autorizației de securitate la incendiu, urmând ca în toamna lui 2015 să fie reluate verificările pompierilor, după ce punctul de lucru de la Casa de Cultură și-a mutat activitatea în stațiunea Mamaia pe perioada sezonului estival din acest an.

02 nov. 2015, 11:54
Incendiu într-un club din Constanţa. Localul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, a declarat, luni, că „punctul de lucru de la Casa de Cultură a fost verificat în aprilie 2014 și au fost constatate nouă nereguli pentru care au fost aplicate patru amenzi și cinci avertismente, una dintre nereguli fiind că nu s-a solicitat și obținut autorizație de securitate la incendiu”, informează Agerpres.

Reprezentanta ISU a spus că la următorul control efectuat de ISU în aprilie 2015 s-a constatat că punctul de lucru de la Casa de Cultură din Constanța fusese închis, activitatea clubului urmând să se desfășoare, în perioada sezonului estival, în stațiunea Mamaia.

„Am fost în Mamaia, s-a verificat spațiul care era în amenajare la momentul acela și au fost constatate două nereguli, pe partea electrică, pentru care au fost amendați. Urma ca, după reluarea activității în municipiu, la Casa de Cultură, să reluăm verificările”, a afirmat Anca Chiriță.

Duminică seară, un incendiu a izbucnit într-un club aflat la demisolul Casei de Cultură din municipiul Constanța. În interior se aflau cinci persoane, angajate ale firmei care administrează clubul și care au fost surprinse în timp ce efectuau inventarul. Pentru două dintre persoane, care au inhalat fum, au fost acordate îngrijiri medicale de către echipajul ambulanței aflate la fața locului, însă ele au refuzat transportarea la spital, potrivit Ancăi Chiriță.

Cercetările autorităților în acest caz sunt în derulare și, referitor la cauza izbucnirii incendiului, se presupune că a fost vorba de un scurtcircuit la un panou electric.