Incendiu la un combinat din Tulcea. Patru persoane au ajuns la spital cu arsuri UPDATE

Patru persoane au fost rănite, miercuri după-amiază, în timpul unui incendiu izbucnit la combinatul Alum SA din municipiul Tulcea, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta.

05 iul. 2017, 14:21
Incendiu la un combinat din Tulcea. Patru persoane au ajuns la spital cu arsuri UPDATE

UPDATE. Potrivit reprezentanţilor ISU Tulcea, Detaşamentul de Pompieri Tulcea a reuşit, după aproape două ore, să stingă incendiul izbucnit la un cuptor al SC Alum Tulcea. La momentul producerii incendiului, cuptorul respectiv era în funcţiune şi avea trei tone de aluminiu.

În urma evenimentului, patru persoane au fost rănite, acestea suferind arsuri de gradul unu şi doi pe picioare. Victimele sunt în stare stabilă şi au fost duse cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea pentru îngrijiri medicale.

Cauza producerii evenimentului urmează să fie stabilită de către pompieri. Un incendiu a zbucnit miercuri după-amiază la un cuptor al SC Alum Tulcea, singura rafinărie de alumină din ţară, iar la faţa locului au intervenit patru autospeciale cu apă şi spumă şi o autoscară. În sprijinul pompierilor de la Tulcxea au fost trimise o autospecială de la Babadag, trei autospeciale de la ISU Brăila şi două autospeciale de la ISU Constanţa.

‘Detașamentul de pompieri Tulcea intervine pentru limitarea efectelor unui incendiu la Cuptorul 2 Calcinare al combinatului Alum SA. Se intervine cu patru autospeciale cu apă și spumă și cu o autoscară’, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Două persoane rănite în urma izbucnirii incendiului au fost preluate, potrivit sursei, de Serviciul Județean de Ambulanță. ‘Cuptorul era în funcțiune și avea trei tone de aluminiu’, a precizat Daciu.

În sprijinul Detașamentului de pompieri Tulcea sunt așteptate un autovehicul specializat din orașul Babadag, trei autospeciale din Brăila și alte două autovehicule specializate din Constanța.

Citeşte şi Raed Arafat susţine că nu mai trebuie prelungit termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu