Incendiu lângă o şcoală din Vaslui. Un cazan de ţuică şi două butelii au explodat

Un incendiu puternic a izbucnit într-o gospodărie din municipiul Vaslui, după ce un cazan de ţuică a explodat. Două butelii cu GPL au explodat în timpul incendiului, provocând spaimă printre locatarii blocurilor din zonă.

28 iun. 2016, 05:31
Incendiu lângă o şcoală din Vaslui. Un cazan de ţuică şi două butelii au explodat

Gospodăria unde se prepara alcoolul este situată pe o stradă în imediata apropiere a Şcolii „Elena Cuza” din Vaslui. Detaşamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină după ce un cazan de ţuică a sărit în aer, potrivit adevarul.ro.

La locul exploziei s-au deplasat patru echipaje cu patru autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, iar în urma recunoaşterii s-a constatat, că incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă şi degajării mari de fum la anexele gospodăreşti cu posibilitatea de propagare la casa de locuit şi alte 2 anexe ale veciniilor.

”În urma intervenţiei prompte a echipajelor de stingere, nu au existat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la două anexe din lemn cu o suprafaţă totală de aproximativ 200 mp, diverse utilaje electrice, instalaţii electrice şi de gaz care alimentau o magazie şi două butelii GPL care au explodat. Cauză propabilă de generare a incendiului este un aprinderea unor vaporii de alcool din cauza unui mijloc de încălzire supraîncălzit sau lasat nesupravegheat”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.