Incendiu puternic la o groapă de deşeuri chimice din Piteşti VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit joi dimineaţă la o groapă de deşeuri chimice din Piteşti. Coloana de fum s-a înălţat până la 50-60 de metri, iar mai multe echipaje ISU au intervenit la faţa locului.

RomaniaTV.net
26 mai 2016, 05:47
Incendiu puternic la o groapă de deşeuri chimice din Piteşti VIDEO

Incendiul s-a produs pe DN 23, la ieşirea din Piteşti spre Autostrada A1, unde se află o groapă de deşeuri chimice şi petroliere, potrivit reprezentanţilor ISU.

Din primele informaţii, la originea incendiului s-ar fi putut afla o neglijenţă a unui angajat care a deschis o cutie cu substanţe chimice inflamabile la contactul cu aerul.

Fumul gros s-a înălţat la aproximativ 50-60 de metri, iar mai multe zeci de angajaţi au fost evacuaţi.

Pompierii au intervenit cu 7 autospeciale. De asemenea, doua echipaje SMURD şi încă o autospecială au fost solicitate.

Oamenii au trecut prin momente de groază, pentru că oricând se putea produce o explozie, asta pentru că langa groapa de gunoi se aflau butelii cu oxigen. „A existat un oarecare pericol de explozie deoarece in apropierea bazinului se aflau depozitate cateva butelii de oxigen. Au fost initial racite, dupa care evacuate de pompieri si s-a intervenit pentru stingerea bazinului prin inundarea acestuia atat cu apa, cat si cu spuma”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Arges.

Toţi angajaţii platformei au fost evacuaţi în siguranţă, iar incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore. Cauza nu a fost încă stabilită.