Incendiul de la Baloteşti, încă nestins la aproape 40 de ore de la izbucnire

Incendiul care a cuprins o fabrică de mobilă şi un depozit de mase plastice nu a fost stins în totalitate nici până joi dimineaţă, la aproape 40 de ore de la izbucnire mai existând un focar în centrul unei hale, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

RomaniaTV.net
29 iun. 2017, 06:49
Incendiul de la Baloteşti, încă nestins la aproape 40 de ore de la izbucnire

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, joi dimineaţă, că pompierii au intervenit în continuare pe parcursul nopţii, iar din această dimineaţă au mai rămas în dispozitiv trei autospeciale de stingere.

În acest moment, mai există doar un singur focar în centrul halei, unde arde cu flacără, în rest fiind vorba de ardere mocniţă, a mai spus Daniel Vasile, precizând că nu se poate intra în interiorul depozitului.

Incendiul a izbucnit marţi seară, în jurul orei 19.00, la o fabrică de mobilă din Baloteşti şi s-a extins apoi la o hală în care erau depozitate mase plastice. Flăcările au depăşit 10-15 metri deasupra acoperişului, iar în timpul incendiului în interiorul halelor au avut loc explozii succesive ale substanţelor care erau depozitate acolo şi s-a luat în calcul inclusiv evacuarea locuitorilor din zonă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, nici fabrica de mobilă şi nici depozitul de mase plastice nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, nu existau sisteme de alarmare în caz de incendiu şi nici instalaţii de apărare împotriva acestora, la ultimul control – făcut în 30 martie 2017 – fiind constatate 17 nereguli pentru care a fost acordată o amendă în valoare de 15.500 de lei.

Citeşte şi Ministerul Mediului: Incendiul de la Baloteşti nu a produs o poluare semnificativă în zonă