Managerul Circului Globus, Victor Coman, a fost demis după ce 11 animale au murit într-un incendiu UPDATE

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, în urma incendiului soldat joi cu moartea a 11 animale. Cercetările pompierilor au arătat că incendiul ar fi pornit de la o defecţiune la un calorifer electric, folosit de paznici pentru încălzire, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov pentru Mediafax. 

13 ian. 2017, 10:20

UPDATE Managerul Circului Globus, Victor Coman, a fost demis vineri dimineaţă, anunţul fiind făcut de primarul general, Gabriela Firea, în timpul unei vizite pe care a efectuat-o la adăpostul de câini de la adăpostul Bragadiru, unde a dus peste o tonă de mâncare pentru animale.

Primarul a mai declarat că dorește înființarea unor centre de adopție a câinilor, cât și utilizarea lor în scopuri sociale și educative.

În încăperea în care stăteau paznicii erau folosite mai multe calorifere electrice pentru încălzire, în noaptea de miercuri spre joi unul dintre acestea defectându-se.

Incendiu PUTERNIC la Circul Globus: 11 animale au murit, printre care şi doi tigri 

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au intervinit, joi dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu puternic care a cuprins o clădire în care se aflau mai multe animale de la Circul Globus. Echipajele de intervenţie au avut nevoie de ajutorul medicilor veterinari pentru ca animalele să fie tranchilizate şi mutate. Detalii, aici. 

Citeşte şi Petiţie pentru interzicerea folosirii animalelor la circuri, semnată în câteva ore de peste 12.700 de oameni