Incident într-un tren de navetişti pe ruta Ploieşti – Bucureşti. Reacţia CFR

Trenul IR 1550 care a plecat luni, 15 octombrie 2018, din gara Ploiești Sud spre București, a ajuns cu întârziere la destinaţie după un incindet care s-a produs în Gara din Buftea. Iniţial presa locală anunţa un incendiu la trenul IR 1550,  CFR a negat informaţia. Potrivit unui comunicat al CFR, "la intrarea în staţia Buftea, la trenul menţionat a fost acţionat semnalul de alarmă de către un călător neidentificat", lucru care a dus la supraîncălzirea frânelor şi la "o degajare de miros şi de fum, specifice acestui fenomen". 

RomaniaTV.net
15 oct. 2018, 11:53
Incident într-un tren de navetişti pe ruta Ploieşti – Bucureşti. Reacţia CFR

„Trenul de azi cu plecare din Ploiești Sud, via Ploiești Vest 06:22, în direcția București a luat foc, s-a oprit la Buftea și au venit pompierii. Lumea a sărit la ceartă pe femeia care controla biletele de parcă avea ea vreo treabă”, a povestit un martor pentru Incomod.ro.

Ulterior CFR a venit cu precizări. 

„Nu a avut loc niciun incendiu la trenul IR 1550 Ploieşti Sud  – Bucureşti Nord. La intrarea în staţia Buftea, la trenul menţionat a fost acţionat semnalul de alarmă de către un călător neidentificat. În această situaţie, din cauza supraîncălzirii frânelor a  avut loc o degajare de miros şi de fum, specifice acestui fenomen.

Echipajul de tren a procedat conform instrucţiunilor în vigoare, efectuând verificări şi proba frânei.

Trenul şi-a continuat deplasarea în condiţii de siguranţă, după o staţionare de 19 minute în staţia Buftea.

În perioada staţionării în gara Buftea, aproximativ 50 de călători au coborât din tren şi s-au urcat în trenul IR 1524 Ploieşti– Bucureşti Nord, aflat pe o linie alăturată.

Trenul IR 1550 Ploieşti Sud – Bucureşti Nord a sosit în Gara de Nord cu o întârziere de 31 de minute”, potrivit unui comunicat de presă al CFR.