Incident la DNA: Maşina lui Tiberiu Niţu a lovit un autoturism parcat

Fostul procuror general al României Tiberiu Nițu s-a prezentat, marți dimineață, la DNA, fiind citat de procurori în dosarul în care este cercetat fostul vicepremier și ministru de interne Gabriel Oprea privind folosirea coloanelor oficiale. La plecarea de la DNA, maşina lui Tiberiu Niţu a lovit uşor un autoturism parcat pe marginea străzii.

09 feb. 2016, 07:20
Incident la DNA: Maşina lui Tiberiu Niţu a lovit un autoturism parcat

Fostul procuror general Tiberiu Niţu a fost chemat, marţi dimineaţa, la DNA, la o săptămână după ce şi-a dat demisia din funcţie. Acesta a stat aproape o jumătate de oră în sediul DNA, unde i s-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul coloanelor oficiale, potrivit România TV.

La plecarea de la DNA, maşina în care se afla fostul procuror general a lovit un autoturism parcat. Incidentul nu a fost grav, astfel că Tiberiu Niţu a plecat, fără să mai oprească.

Niţu a declarat la ieşirea de la DNA, că nu a solicitat şi nu a avut niciodată coloană oficială, ci doar nivelul de protecţie care i se asigură oricărui demnitar în funcţie de responsabilităţile sale.

Nu am solicitat si nu am avut niciodata coloana oficiala. Nivelul de protectie care se asigura oricarui demnitar in functie de responsabilitatile pe care acesta le are si modalitatea efectiva de punere in aplicare a masurilor de protectie, nu este in atributul beneficiarului protectiei, ci a institutiilor specializate ale statului.

(…) A fost incheiat un protocol la initiativa MAI si a Inspectoratului General al Politiei Romane, nu am solicitat eu intocmirea unui protocol, dar nu dau mai multe detalii. Atat vreau sa va spun, ca am avut un dispozitiv de insotire si protectie, proportional cu riscul pe care il presupune exercitarea functiei de procuror general„, a spus Tiberiu Niţu.

In dosarul coloanelor oficiale, DNA a anuntat in 5 februarie ca a dispus efectuarea urmaririi penale fata de fostul vicepremier si ministru de Interne Gabriel Oprea. Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.