Incidentele continuă în Turcia. Confruntări armate la Konya, împuşcături la un aeroport din Istanbul

Tulburările continuă în Turcia, la aproape 48 de ore de la începerea tentativei de lovitură de stat orchestrată de armată împotriva preşedintelui statului, Recep Tayyp Erdogan.

17 iul. 2016, 18:05
Incidentele continuă în Turcia. Confruntări armate la Konya, împuşcături la un aeroport din Istanbul

Oficialii turci au confirmat duminică seara confruntări între forţele de securitate şi pucişti în centrul ţării, la baza aeriană de la Konya. „Sunt în măsură să confirm că la baza aeriană din Konya au loc confruntări între forţele de securitate şi puciştii care s-au opus arestării„, a declarat o sursă, pentru AFP. Potrivit presei din Turcia, nu mai puţin de 29 de piloţi au încercat să plece cu avioanele de la baza din Konya, dar poliţia a blocat pista de decolare cu buldozere şi escavatoare (foto).

Citeşte şi Turcia: Comandantul bazei unde se află rachetele nucleare americane, arestat pentru complicitate la puciul eşuat

Konya este al şaptelea oraş ca mărime al Turciei, cu peste un milion de locuitori.

Acelaşi oficial al guvernului turc a mai confirmat un incident, la Aeroportul Internaţional Sabiha Gokcen, al doilea ca mărime din Istanbul, unde poliţia a tras focuri de avertisment în confruntări cu pucişti care s-au opus arestării.

Duminică, preşedinte Turciei, Recep Tayyp Erdogan a cerut populaţiei să mai rămână în stradă cel puţin o săptămână.