INCREDIBIL. Dezgropat după 7 ani, Părintele Calciu arată ca în ziua în care a murit

Scandal uriaş între preoţi pe «moaştele» părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa.

RomaniaTV.net
11 dec. 2013, 05:32
INCREDIBIL. Dezgropat după 7 ani, Părintele Calciu arată ca în ziua în care a murit

Descoperire incredibilă a călugărilor care l-au dezgropat în mare secret pe preotul Gheorghe Calciu Dumitreasa, martir al temniţelor comuniste. La împlinirea celor 7 ani de la moartea părintelui, preoţii şi numeroşi credincioşi au constatat că trupul este intact, ca-n ziua înmormântării.

La începutul lunii noiembrie, părintele Teodot a avut o revelaţie. „Eram în biserică şi mă rugam părintelui Gheorghe Calciu, când am simţit că el cere să fie dezgropat. Şi eu când am auzit lucrul ăsta, m-am cutremurat şi am luat-o ca un semn de la Dumnezeu că părintele Calciu vrea să fie dezgropat şi să vedem că are sfintele moaşte întregi”, spune Teodot.

În mare taină, călugării de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ l-au deshumat la data de 16 noiembrie şi au descoperit trupul părintelui neputrezit, aşa cum sunt moaştele de sfinţi. „Minunea” este ţinută însă departe de ochii pelerinilor, iar trupul mumificat a fost îmbrăcat în straie preoţeşti şi depus într-o chilie. Apoi a început scandalul. Unii preoţi vor ca „moaştele” să nu fie reînhumate, pentru că sfinţii nu trebuie îngropaţi.

„Unii zic să-l îngropăm, alţii zic să punem numai o parte dintr-însele care au rămas la închinare. Nu putem fi de acord”, susţine părintele Teodot.

Premoniţie sau nu, părintele Calciu Dumitreasa a prevăzut cu o lună înainte de a muri şi situaţia în care trupul i-ar fi fost „deranjat” din mormânt. El a dat şi indicaţii precise privind gestionarea unei atari situaţii.

„Diavolul s-ar putea folosi de mitologia populară spre a împiedica putrezirea trupului meu şi atunci ar putea fi rătăcirea din urmă mai mare ca cea dintâi. Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna”, se arată într-o scrisoare transmisă de pe patul de spital părintelui Iustin Pârvu.

Citeşte mai mult pe click.ro