Incredibil! Patru muzicieni americani şi-au făcut taraf românesc VIDEO

Patru americani care cântă muzică populară românească fac senzaţie peste Ocean. Artiştii îndrăgostiţi de ţara noastră, au înfiinţat Garlic Band, adică Taraful usturoi, şi dau spectacole în toată America, relatează România TV. 

RomaniaTV.net
20 feb. 2016, 14:55
Incredibil! Patru muzicieni americani şi-au făcut taraf românesc VIDEO

Cu un ţambal, o vioară, un acordeon şi un contrabas, lăutarii din Taraful Usturoi încing scenele şi entuziasmează publicul, indiferent de originea spectatorilor. Ce este diferit la ei este că toţi patru sunt americani get-beget şi au descoperit folclorul românesc când erau studenţi.

Doi dintre muzicieni au învăţat chiar limba română special pentru a înţelege mai bine folclorul nostru tradiţional. Căluşarii, Geamparalele din Măcin şi Brâul din Muntenia sunt doar câteva exemple din repertoriul tarafului.

Toţi cei patru membri sunt muzicieni de renume, care au predat la şcoli de muzică de prestigiu sau au cântat cu vedete precum Taylor Swift, Ziggy Marley şi Dr. Dre.

Istoria trupei a început în anii ’70, când liderul tarafului, acum la vârsta de 67 de ani, a auzit pentru prima oară folclor românesc, pe când era la universitate. A obţinut o bursă şi a mers în România, în Maramureş, unde a trăit la sat. Întors în Statele Unite, a început să ne cânte muzica şi, câţiva ani mai târziu, a înfiinţat taraful.