INEDIT: Biserici şi lăcaşuri de cult, transformate LOCUINŢE PERSONALE moderne FOTO

Renovarea și reutilizarea clădirilor vechi poate însemna nu numai o economie la capitolul finanţe, ci şi un act de conservare. Astfel, tot mai mulţi oameni şi-au făcut în ultimii ani locuinţe moderne în biserici superbe, dar care urmau să fie demolate.

29 apr. 2013, 05:50

1. Biserica Vieţii

Biserica Vieţii este o biserică ce a fost transformată într-o casă modernă de Zecc Architechten. Detaliile arhitecturale ale bisericii, cum ar fi tavanele înalte și ferestrele cu vitralii, au rămas intacte, în timp ce interiorul a fost realizat în schema de culori alb cu podele din lemn. Interiorul în stil modern dispune o orgă restaurată și o cruce mare, deasupra intrării, potrivit interiorholic.com.

2. Biserica Sf. Jakobus

Această biserică abandonată din Utrecht, care a fost renovată, este un alt proiect al arhitecţilor Zecc. Frumoasa clădire gotică a fost transformată în interior într-o casă modernă, cu o schemă de culori bazată pe alb şi cu detalii arhitecturale conservate.

3. Biserica din Australia de Sud

Această biserică, datând din 1850, din Australia de Sud, a fost transformată într-o locuință modernă, cu trei dormitoare, bucătarie, living, zonă de luat masa, sală de teatru, terasă și o grădină. Interiorul eclectic are pardoseli cu gresie, bucătărie deschisă şi o schemă complexă de iluminat.

4. Biserica John Knox

Arhitecţii Williams Boag au renovat o biserică din 1876, din Australia, proiectată de Charles Webb, dar au păstrat cât mai mult posibil din structura originală. În acest fel, ei au reușit să păstreze o clădire istorică şi să o transforme într-o casă modernă, cu lemn finisat, ferestre interioare, vitralii, și o extensie modernă de sticlă.

5. Biserica din Kensal Green, Londra

Această frumoasă biserică veche este pur și simplu uimitoare. Interiorul elegant este spațioas dar intim, datorită ferestrelor mari, arcuite, care conferă casei o lumină plăcută și pardosele diferite de lemn, care separă spațiul în mod ingenios.

6. Biserica Sf. Nicolae din Georgia

Biserica Sf. Nicolae este acum o reședință pentru un cuplu care a transformat clădirea georgiană din secolul al 18-lea într-o casă. Exteriorul păstrează aspectul unei clădiri istorice, în timp ce interiorul a fost transformat într-un spațiu de locuit modern, cu tavane înalte și finisaje din lemn.

7. Biserica din San-Francisco

Biserica din San-Francisco, care are vedere la Mission Dolores Park, a fost construită în 1909. Acum, ea este renovată și transformată într-o reședință de lux cu decor de lemn pe tavan și pereți de cărămidă.