INFOGRAFIC. Preţul benzinei, CEL MAI SCĂZUT din ultimii 4 ani FOTO

Potrivit unui infografic publicat pe pagina de Facebook a PSD, prețul benzinei în decembrie 2014 a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 4 ani, coborând sub pragul de 5 lei pe litru în unele benzinării.

29 dec. 2014, 11:37

Conform datelor cuprinse în infografic, care citează UNTRR și site-urile principalelor benzinării din țară, prețul mediu pe litru era de 5,5 lei în 2011, de 5,8 și 5,9 lei în 2012 și 2013, acesta scăzând în prezent în jurul valorii de 5,2 lei pe litru.

Citeşte şi Benzina a coborât sub pragul de 5 lei pe litru. De unde poţi cumpăra cel mai IEFTIN carburant

Infograficul pune în oglindă și două citate aparținând premierului Victor Ponta, respectiv lui Vasile Blaga. „Prețul benzinei nu va crește pentru că avem un context economic favorabil, în care pe bursele mondiale prețul combustibilului va scădea în mod semnificativ și, atunci, eu cred că impactul pentru cetățean nu va exista”, afirma Victor Ponta în noiembrie 2013, în timp ce Vasile Blaga lansa critici legate de prețul carburanților.

Citeşte şi VESTE BUNĂ pentru şoferi: Benzina şi motorina se ieftinesc

„Au venit petardele domnilor Ponta și Voinea, că acciza nu se va simți în prețul benzinei–vezi Doamne!–pentru că au dumnealor viziunea unei scăderi mondiale a prețului țițeiului”, spunea Vasile Blaga.