INFORMARE METEOROLOGICĂ. Se strică vremea: ploi şi vijelii în întreaga ţară

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru în întreaga ţară, valabilă în intervalul 28 august, ora 13.00 – 29 august, ora 03.00.

RomaniaTV.net
28 aug. 2017, 06:48
INFORMARE METEOROLOGICĂ. Se strică vremea: ploi şi vijelii în întreaga ţară

În intervalul 28 august, ora 13.00 – 29 august, ora 03.00, în zonele montane și submontane, apoi și în regiunile sudice și sud-estice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, pe arii restrânse grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

În după-amiaza zilei de luni, 28 august în regiunile sudice vremea se va menține călduroasă, local caniculară în sudul extrem al Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde vor mai fi temperaturi maxime de 35…36 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE TREI LUNI. Temperaturi ridicate şi secetă în lunile de toamnă

MARŢI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor continua să scadă în mare parte din țară, cele maxime urmând a se încadra între 20..21 ge grade in nordul Moldovei și 28 de grade in Banata, iar cele minime între 7 și 17 grade, temperaturi de altfel normale pentru sfârșitul lunii august. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales pe parcursul zilei în sudul, estul și parțial în centrul țării și va ploua slab pe arii restrânse la munte, în Moldova, Oltenia și vestul Munteniei și izolat în Dobrogea și sud-estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice. Spre sfârșitul nopții, izolat se va forma ceață.

BUCUREŞTI

Valorile de temperatură vor continua să scadă, devenind apropiate de cele climatologic specifice sfârșitului de august, cu o maximă în jurul a 27 de grade și o minimă de 14…16 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse, apoi se va degaja.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi predominant frumoasă; cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări la munte unde doar izolat vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem; minimele termice vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…19 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat, în special în zonele depresionare, se va semnala ceață.

BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească, până în jurul a 11 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi frumoasă și se încălzi în aproape toată țara. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 22…24 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…20 de grade în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

TENDINŢE VINERI – DUMINICĂ

Vremea va fi caldă și predominant frumoasă. Doar la sfârșitul intervalului, în vestul țării, probabilitatea de ploaie va fi în creștere.