Informaţie ŞOCANTĂ: Copilotul sinucigaş informase compania Lufthansa că avusese un episod DEPRESIV sever

Copilotul avionului Airbus A320 al Germanwings, suspectat că a prăbușit intenționat aparatul de zbor la 24 martie în sud-estul Franței, a informat în anul 2009 Centrul de formare al companiei-mamă Lufthansa că avusese un 'episod depresiv sever', a anunțat marți compania aeriană germană.

31 mart. 2015, 18:01
Informaţie ŞOCANTĂ: Copilotul sinucigaş informase compania Lufthansa că avusese un episod DEPRESIV sever

Într-un comunicat transmis Parchetului din Düsseldorf, însărcinat cu ancheta germană privind cauzele prăbușirii avionului ce efectua un zbor Barcelona — Dusseldorf, se arată că ”documente suplimentare” confirmă că Andreas Lubitz a informat în 2009 școala de pilotaj că avusese un ‘episod depresiv sever’, dar că el a obținut totuși un certificat medical conform căruia era apt pentru zbor.

Pe 26 martie, procurorul de caz Brice Robin a declarat că Andreas Lubitz se pare că a prăbușit intenționat aparatul de zbor, incident în urma căruia toate cele 150 de persoane (144 de pasageri și șase membri ai echipajului) aflate în avion au murit, informează Agerpres.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT în FRANŢA: Patrick Sondenheimer, comandantul de zbor, EROU pe reţelele de socializare

Informația a rezultat în urma ascultării înregistrărilor de pe prima cutie neagră, cea care stochează discuțiile din cabina de pilotaj. Potrivit lui Brice Robin, în primele 20 de minute ale înregistrării se aude ”un schimb de replici amicale și chiar amuzante” între pilot și copilot. Ulterior, comandantul îi cere copilotului să preia comanda aparatului și se aude zgomotul unui scaun care este dat înapoi.

După ieșirea din cockpit a comandantului de zbor, ”copilotul a rămas singur la comenzi” și, în mod ”deliberat”, ”a manipulat butoanele care acționează coborârea aparatului”, a declarat procurorul Brice Robin în cadrul unei conferințe de presă. ”Copilotul a refuzat să deschidă ușa pentru a-i permite comandantului să revină în cockpit’, chiar dacă acesta bătea în ușă ‘violent”, a spus el.