Înghesuială la restituirea taxei de timbru. Mulţi şoferi au făcut o confuzie gravă

Peste 250 de bistriţeni s-au înghesuit la ghişeele Finanţelor Publice din Bistriţa pentru a-şi cere înapoi taxa auto, în primele trei zile de când se pot depune cereri. Conducerea instituţiei spune că oamenii nu au înţeles că termenul pentru solicitări este 31 august 2018, nu 2017.

31 aug. 2017, 15:04
Înghesuială la restituirea taxei de timbru. Mulţi şoferi au făcut o confuzie gravă

Proprietarii de maşini care au plătit taxa auto sau timbrul de mediu în ultimii ani pot să ceară, începând din 28 august, restituirea banilor de la stat.

În trei zile de când se pot depune aceste cereri, sute de bistriţeni au trecut deja pe la sediul Finanţelor pentru a solicita banii, conform conducerii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud.

Directorul executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, Cristian Parasca, a declarat, pentru agenţia Mediafax, că în primele trei zile de când se pot depune solicitări de restituire a sumelor plătite de cei care au achitat taxa auto sau timbrul de mediu au fost depuse peste 250 de cereri.

Cristian Parasca face apel la cei care vor să îşi recupereze banii să nu se îngesuie la ghişee, termenul-limită de depunere a cererilor fiind 31 august 2018.

”Lumea a început să năvălescă pentru că mulţi au înţeles că termenul limită de depunere a cererilor este 31 august 2017, nefiind atenţi că termenul este 31 august 2018. Îi rog să nu se înghesuie cu depunerea cererilor, normele de aplicare vor apărea până cel târziu în 7 octombrie. În prima zi am avut 65 de solicitări, în a doua 70, iar ieri au fost depuse 119 cereri”, a spus Parasca.

Conform conducerii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, peste 29.300 de bistriţeni au plătit aceste taxe, însă numai aproximativ 4.700 dintre ei şi-au recuperat până acum sumele plătite, astfel că instituţia se aşteaptă la o avalanşă de solicitări.

“Începând cu 1 ianuarie 2007, de când s-a introdus această taxă, peste 29.300 de contribuabili au plătit această taxă. De-a lungul timpului, o parte dintre cei care au plătit această taxă au acţionat Ministerul Mediului în judecată şi au contestat taxa. Avem 4.700 de dosare în curs de soluţionare – fie în urma sentinţelor judecătoreşti, fie în urma cererilor depuse până la 1 februarie. Rămân peste 24.000 de persoane care nu şi-au cerut înapoi taxa de înmatriculare şi ne aşteptăm ca oamenii să vină să îşi ceară înapoi banii”, a conchis Parasca.