Inima lui Havel va arde la Praga

O candelă imensă, sub formă de inimă, va fi aprinsă în curând la Praga, în amintirea fostului preşedinte ceh Vacklav Havel, care a murit la sfârşitul lunii decembrie.

23 ian. 2012, 18:27
Inima lui Havel va arde la Praga

Ideea i-a aparţinut artistului ceh Lukas Gavlovsky, care a anunţat că va desăvârşi această inimă de ceară în luna februarie.

Inima va fi făcută din ceara tuturor candelelor care au ars la moartea fostului preşedinte ceh, informează Associated Press.

Inima din ceară va avea o înălţime de 2 metri, a mai spus artistul ceh, care a primit pungi întregi cu ceară de la candelele care au ars pentru Havel atât la Praga, cât şi în alte oraşe ale Cehiei.

Creaţia artistului ceh nu este o întâmplare. Havel era asociat cu o inimă. Semnătura sa se încheia în formă de inimă, iar când a părăsit Castelul Praga, în 2003, la încheierea mandatului de preşedinte, o inimă din neon, de culoare roz, a fost aprinsă la castel.

Havel a murit în data de 18 decembrie, anul trecut, la vârsta de 75 de ani. A fost ultimul preşedinte al Cehoslovaciei după prăbuşirea regimului comunist (1990-1992) şi primul preşedinte al Cehiei, în perioada 1993-2003.