Iniţiativă INEDITĂ în Capitală: Primul FRIGIDER comunitar din care oamenii pot lua alimente gratis

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) a montat în Capitală, pe Strada Foișorului nr. 56-58, Sector 3, un frigider comunitar, din care oamenii sărmani pot lua alimente, iar cei care doresc şi au posibilităţi pot aduce alte produse, în ajutorul celor săraci.

07 oct. 2015, 05:44

Toţi cei care doresc să îi ajute pe oamenii sărmani pot aduce în frigider produse alimentare. De la începutul lunii octombrie şi până în prezent, frigerul s-a umplut şi s-a golit de trei ori. Dacă lucrurile vor merge aşa cum au plănuit iniţiatorii proiectului, pe străzile Capitalei vor mai fi instalate alte 24 de frigidere sociale.

Amplasarea acestui frigider este un proiect pilot prin care reprezentanţii DGASMB vor să vadă care este impactul pe care o asemenea iniţiativă îl are asupra oamenilor.

Potrivit anunţului lipit pe frigider, cei care vor să îi ajute pe oamenii săraci şi să contribuie cu alimente nu au voie însă să aducă carne crudă, peşte crud sau mâncare gătită, deoarece aceste alimente nu au etichete şi cei care le consumă nu-şi pot da seama care este termenul de valabilitate al acestora.

Ideea a pornit anul trecut, din Arabia Saudită, unde o persoană privată a amplasat un frigider în faţa propriei case. Ideea a fost imediat preluată în Spania.

Citeşte şi Accesul la îngrijiri medicale este din ce în ce mai restrâns pentru persoanele sărace din Europa