Gripa face victime în România: Opt persoane au murit într-o săptămână

Un număr de opt persoane au murit de gripă în săptămâna 1-7 februarie, numărul total al celor decedați din această cauză ridicând-se la nouă, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

RomaniaTV.net
11 feb. 2016, 13:40
Gripa face victime în România: Opt persoane au murit într-o săptămână

„Au fost comunicate opt decese la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal A(H1)pdm09. Acestea s-au înregistrat fie la vârste extreme (copil în vârstă de 1 lună) fie la persoane având condiții medicale pre-existente, nevaccinate antigripal. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal A(H1)pdm09 este nouă”, precizează site-ul centrului.

Potrivit sursei citate, activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, în focare locale (municipiul București) și cu cazuri sporadice în unele județe, morbiditatea prin infecții respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul așteptat.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS și pneumonii) a fost de 91.127, cu 14,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (106.551) și cu 1,7% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (89.591).

În săptămâna 1-7 februarie s-au înregistrat la nivel național 376 cazuri de gripă/ILI (cazuri compatibile cu gripa), comparativ cu 191 cazuri înregistrate în aceeași perioadă din 2015.

De asemenea, în săptămâna 1-7 februarie, s-au înregistrat 35 cazuri de infecție respiratorie acută severă (SARI), cu 18 mai multe față de săptămâna precedentă și cu 12 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului anterior.