Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în cazul copilului găsit mort la Iaşi

Cazul copilului din Iaşi, găsit mort într-o râpă, a intrat în atenţia Inspecţiei Judiciare. Aceasta s-a autosesizat după ce cazul a fost mediatizat de presă. Copilul a fost găsit mort într-o râpă dintr-o localitate din Iaşi la sfârşitul lunii septembrie, însă era dat dispărut din luna mai.

01 oct. 2015, 15:19
Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în cazul copilului găsit mort la Iaşi

Potrivit unui comunicat de presă, Inspecția judiciară s-a autosesizat cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul de instrumentare şi soluţionare a cauzei având ca obiect cererea de liberare condiţionată a numitului Miron Vasile.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani este principalul suspect în cazul băieţelului în vârstă de 10 ani, găsit mort într-o râpă de la marginea unei localităţi din judeţul Iaşi. Micuţul a fost găsit de un localnic înfăşurat într-o pătură, legat cu sârmă ghimpată şi cu o pungă de plastic pe cap.

Bărbatul care se presupune că este vinovat de moartea micuţului a mai fost condamnat pentru crimă în anul 2003 la 15 ani de închisoare. Acesta a fost însă eliberat condiţionat după 10 ani. 

Citeşte şi CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE în Iaşi. Un copil de 10 ani, TORTURAT până la moarte: Era legat cu sârmă ghimpată