Accidente pe mai multe drumuri şi întârzieri pe aeroporturi, din cauza vremii. Situaţia drumurilor UPDATE

Vreme de coșmar şi în mai multe județe din țară. Drumarii intervin pentru curăţarea carosabilului pe mai multe drumuri județene după ninsorile din ultimele ore. Traficul rutier se desfășoară în condiții dificile, iar șoferi sunt sfătuiți să își echipeze corespunzător autoturismele. Vremea rea a provocat şi accidente pe mai multe drumuri din ţară. De asemenea, din cauza condiţiilor meteo, traseele montane se vor închide în această săptămână. Şi tot din cauza vremii, aeroporturile bucureştene operează luni dimineaţă în condiţii de iarnă, fiind înregistrate întârzieri de până la 50 de minute la decolarea aeronavelor, pentru degivrare.

RomaniaTV.net
19 nov. 2018, 06:20

Şase autoturisme şi o ambulanţă au rămas blocate în zăpadă în Vrancea

Şase autoturisme au rămas blocate în zăpadă pe DN 2 L, în comuna Răcoasa, judeţul Vrancea. De asemenea, o ambulanţă care tocmai preluase un pacient a rămas înzăpezită, însă a fost scoasă din nămeţi după circa 10-15 minute, continuându-şi drumul.

Ninsoare puternică în mai multe localități din Mehedinți. Drumarii au intervenit toată noaptea pe șosele pentru a împrăștia material antiderapant. Șoferii sunt nevoiți să circule cu mare atenție. Localnicii spun însă că ninsoarea este binevenită pentru agricultură, mai ales că au avut parte de o toamnă secetoasă. În unele localități, stratul de omăt depășeste 15 centimetri.

A nins şi în Dolj şi Gorj, dar şi în Braşov şi în staţiunile de pe Valea Prahovei şi la Sibiu.

Traseele montane se vor închide în această săptămână, din cauza condiţiilor meteo

„Turiştii să se informeze în legătură cu starea vremii, a stratului de zăpadă din zona montană, iar dacă vor să facă drumeţii, să aibă echipament specific sezonului cu zăpadă: haine călduroase, mănuşi, căciuliţă, ochelari de zăpadă, beţe de schi. Dacă ajung la Bâlea Lac, să ia legătura cu patrula Salvamont, pentru a indica zonele sigure. Începând de săptămâna aceasta închidem traseele”, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Cursele aeriene au înregistrat întârzieri de până la 50 de minute luni dimineaţa, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare sau de handlingul la sol îngreunat de condiţiile meteo, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, conform programului de zbor, atât pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, cât şi pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. În cursul dimineţii, s-au înregistrat întârzieri de până la 50 de minute, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare sau de handlingul la sol îngreunat de condiţiile meteo. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă”, precizează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. 

 

O ambulanţă cu pacient a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vrancea a rămas blocată în zăpadă, luni, pe DN 2N, între Dumitreşti şi Bordeşti, din cauza unor probleme tehnice, potrivit reprezentanţilor SAJ Vrancea.

„Luni dimineaţă, o ambulanţă a SAJ Vrancea, care transporta un pacient la spital, a rămas blocată în zăpadă la Dumitreşti, din cauza unei probleme tehnice. Pacientul a fost preluat de o altă ambulanţă SAJ şi a ajuns în condiţii de siguranţă la spital. Pentru deblocarea ambulanţei au intervenit lucrătorii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Vrancea”, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Marinela Preda.

UPDATE Două persoane au fost rănite, luni dimineaţă, în urma unui accident rutier petrecut în judeţul Olt şi în care au fost implicate un autobuz şi un autoturism. În mijlocul de transport în comun se aflau 10 persoane, o fată de 16 ani fiind rănită în urma coliziunii, cealăltă victimă fiind şoferul autoturismului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pompierii SMURD Slatina şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă au intervenit, luni dimineaţă, pe DJ 546, la un accident rutier petrecut la ieşirea din municipiul Slatina către Brebeni.

În evenimentul rutier au fost implicate un autobuz în care se aflau zece persoane şi un autoturism în care era doar şoferul.

În urma impactului, o fată de 16 ani, pasageră în microbuz, din localitatea Beciu, judeţul Teleorman, a suferit un traumatism la umărul drept şi acuza dureri şi în zona mandibulei, fiind preluată de echipajul SMURD şi dusă la UPU Slatina. Tot la unitatea medicală din Slatina a ajuns şi şoferul autoturismului, un bărbat de 28 de ani, care a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral şi dureri la coloana cervicală.

Poliţiştii au stabilit, după primele cercetări, că accidentul s-a produs deoarece şoferul autoturismului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, intrând pe contrasens şi lovindu-se de autobuzul respectiv. Cei doi şoferi nu consumaseră băuturi alcoolice, au mai precizat poliţiştii.

________

Infotrafic: Trei persoane rănite uşor într-un accident pe DN2 Buzău-Râmnicu Sărat

Trei persoane au fost rănite uşor, luni dimineaţa, pe DN2 Buzău – Râmnicu Sărat, după ce şoferul unui microbuz a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-o movilă de pământ, în condiţiile unui carosabil acoperit de zăpadă.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, accidentul a avut loc pe raza localităţii Oreavu, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

În microbuz se aflau 13 pasageri, iar în urma evenimentului trei persoane au fost rănite uşor.

Harghita: Ninsori şi circulaţie în condiţii de iarnă în tot judeţul

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în tot judeţul Harghita, în urma ninsorilor căzute în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Harghita.

Conform sursei citate, stratul de zăpadă de pe carosabil este de aproximativ 1 cm pe DN 11 B Cozmeni – Târgu Secuiesc, pe DN 12 Tuşnad – Izvoru Mureşului – Topliţa, pe DN 15 Topliţa – Borsec, pe DN 13A Praid – Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc şi pe DN 12A Miercurea Ciuc – Comăneşti şi ajunge la 2 centimetri pe DN 12C Gheorgheni – Lacu Roşu şi la cinci centimetri pe DN 13B Gheorgheni – Praid, în pasul Bucin.

Drumarii au acţionat cu 26 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat 166 de tone de material antiderapant şi continua să intervină, ţinând cont că ninge în tot judeţul.

Şi pe drumurile judeţene se acţionează pentru deszăpezire, autorităţile dând asigurări că sunt pregătite pentru venirea iernii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a recomandat şoferilor care circulă pe drumurile din judeţ să dea dovadă de prudenţă, răbdare şi atenţie maximă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele în stare perfectă de funcţionare, echipate cu anvelope de iarnă.