Întoarcerea legendei: prezentare Honda NSX

După conceptele expuse la diferite evenimente şi tease-urile foto-video care au provocat imaginaţia fanilor sportivei japoneze cu motor central, iată şi versiunea finală Honda NSX, prezentată la Salonul Auto de la Detroit sub numele Acura.

RomaniaTV.net
28 ian. 2015, 07:55

Toată lumea poate răsufla uşurată! Honda a prezentat în sfârşit versiunea de serie a legendarei NSX. A doua generaţie a iconicului model supersport japonez abandonează motorul V6 atmosferic prezent pe conceptele expuse până acum în favoarea unui V6 biturbo. Mai mult de atât, noua NSX adoptă tehnologia hibridă, alături de propulsorul pe benzină funcţionând trei motoare electrice. Ansamblul dezvoltă o putere totală de aproximativ 550 CP.

Două dintre cele trei motoare electrice sunt amplasate în faţă, participând activ la sistemul Torque Vectoring. Această tehnologie permite un unghi diferit de viraj al roţii interioare la acceleraţii sau frânări, aducând un real câştig stabilităţii la rularea cu viteze ridicate în curbe. Roţile au dimensiuni de 19 inci în faţă şi 20 inci în spate, iar tracţiunea este integrală. Cutia de viteze, cu dublu ambreiaj, dispune de 9 rapoarte. Honda propune în serie 4 moduri de condus: şoferul are la dispoziţie setările Quiet (interesant numele ales de japonezi pentru modul complet electric), Sport, Sport+ şi Track. Modul ales influenţează parametrii de funcţionare ai cutiei de viteze, şasiului, motorului, dar şi sonoritatea sistemului de evacuare. Standard este oferită şi funcţia Launch Control.

În Statele Unite ale Americii, preţurile pentru Honda NSX (comercializată sub numele Acura NSX) nu au fost încă stabilite, dar este de aşteptat un preţ de bază de aproximativ 150.000 dolari. Tradiţia obligă: pe continentul european, modelul va păstra numele Honda NSX şi va fi disponibil de la începutul lui 2016.

Sursă video: Auto Express