MAE: Cinci români răniţi, dintre care unul se află internat în stare critică în urma incidentului de la Bellingham, Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe informează că un cetăţean român se află internat la Spitalul King's College din Londra, în stare critică, el fiind rănit în incidentul din Bellingham, în care un şofer a accident, se pare intenţionat, mai multe persoane.

26 feb. 2017, 17:36
MAE: Cinci români răniţi, dintre care unul se află internat în stare critică în urma incidentului de la Bellingham, Marea Britanie

UPDATE: Cinci cetățeni români au fost răniți și transportați la unitățile spitalicești King’s College London și Royal London Hospital, în urma incidentului din Bellingham, Londra, dintre care unul este în stare critică, trei în stare stabilă, iar un altul a fost externat, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

”Conform ultimelor informaţii oficiale obţinute de consulul României la Londra, care a luat legătura şi s-a deplasat atât la spitale cât şi poliţie, cinci cetăţeni români au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti King’s College London şi Royal London Hospital. Patru cetăţeni români sunt internaţi, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale”, transmite MAE.

Autorităţile britanice încearcă să stabilească exact circumstanţele producerii accidentului.

”Ambasadorul României la Londra se va deplasa, în cursul zilei de mâine, la cele două unităţi spitaliceşti pentru a-i  vizita pe cetăţenii români. Misiunea diplomatică menţine legătura cu autorităţile locale, unităţile spitaliceşti, precum şi cu familiile cetăţenilor români implicaţi, în vederea acordării de asistenţă consulară”, precizează Ministerul de Externe. 

 

Potrivit informaţiilor iniţiale obţinute de reprezentanţii diplomatici români, un singur român fusese implicat în incident, cel internat în stare critică la spitalul King’s College London.

„Potrivit informaţiilor oficiale transmise, până în prezent, de autorităţile locale britanice, o persoană de cetăţenie română a fost implicată în accident. Aceasta este internată, în stare critică, la spitalul King’s College London”, transmite MAE.

Un reprezentant al ambasadei române în Marea Britanie a mers la spitalul respectiv pentru a oferi asistenţă consulară românului rănit şi pentru a verifica dacă mai sunt români afectaţi de acest incident.

„Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetăţeanului român. Misiunea diplomatică rămâne în legătură cu autorităţile locale si cu unitatea medicală în care au fost internaţi răniţii, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de necesităţi”, mai precizează sursa citată, potrivit news.ro.

Cinci persoane au fost rănite duminică dimineaţă, inclusiv un tânăr care este în stare critică, după ce o maşină a intrat într-un grup de oameni din cartierul Bellingham, situat în sud-estul metropolei Londra. Acum, martorii declară că răniţii ar fi angajaţii români ai unei spălătorii de maşini din apropiere, iar imaginile de la locul accidentului surprind mai multe obiecte de curăţare împrăştiate pe trotuar, relatează Daily Mail.

De asemenea, unii martori susţin că şoferul ar fi intrat intenţionat în pietoni, deşi aceste informaţii nu au fost confirmate de autorităţile britanice.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 8.20 (10.20 ora României), atunci când maşina a părăsit carosabilul în apropiere de staţia de autobuz Cartford şi s-a izbit în oamenii adunaţi în faţa unei spălătorii de maşini din Bellingham. Martorii susţin că unul dintre răniţi l-a fugărit inclusiv pe stradă pe şofer, deşi avea faţa acoperită cu sânge.

Ulterior, poliţiştii au intervenit şi l-au arestat pe şoferul care a provocat accidentul rutier. Printre răniţi se numără un tânăr în vârstă de 25 de ani, iar starea acestuia este critică. Alte două persoane au fost grav rănite, dar sunt într-o stare stabilă, fiind vorba de o femeie de 35 de ani şi un bărbat de 25 de ani.

De asemenea, alţi doi bărbaţi în vârstă de 36 de ani şi, respectiv, 46 de ani au fost răniţi în accident, dar sunt internaţi în stare stabilă. Autorităţile l-au transportat şi pe şofer la spital, întrucât prezenta o leziune craniană.

„Am văzut cum maşina s-a întors în intersecţie şi apoi a apăsat acceleraţia până în podea, a lovit un stâlp şi cele cinci persoane înainte de a se izbi într-un zid. Intenţiona să-i lovească”, a declarat Colin Liddell.

Localnica Minasu Towolawi susţine că persoanele rănite ar fi angajaţii români de la o spălătorie din Bellingham.

„Credem că sunt românii care locuiau în spălătoria de maşini, îi vedem întotdeauna în Costcutter. Cred că şoferul i-a lovit în mod intenţionat, românii sunt întotdeauna aici, spălătoria funcţiona atunci când s-a întâmplat totul”, a precizat Towolawi.

Citeşte şi Marea Britanie: O maşină a intrat într-un grup de persoane. Cinci răniţi, între care trei în stare gravă UPDATE