Inundaţii pe Valea Oltului, intervenţii de urgenţă

Drumul Naţional 7 a fost inundat, joi dimineaţa, iar circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat în zona localităţii Câinenii Mici, unde nivelul apei pe carosabil este de cinci-şase centimetri.

26 mai 2016, 10:44
Inundaţii pe Valea Oltului, intervenţii de urgenţă

Traficul dat peste cap pe Valea Oltului din cauza inundaţiilor. Oltul a ieşit din matcă şi s-a revărsat pe şosea. Acum autorităţile fac un dig din saci cu nisip.

Reprezentanţii IPJ Vâlcea au declarat că râul Olt a ieşit din matcă, iar pe carosabil a ajuns o cantitate mare de apă, astfel că circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat în zona localităţii Câinenii Mici, la kilometrul 237+200 de metri.

Potrivit Mediafax, în această zonă a DN 7, din cauza unor lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată, traficul este deviat de pe drumul naţional pe un drum lateral. Pentru rezolvarea acestei probleme, autorităţile din Vâlcea au cerut reprezentanţilor Hidroelectrica să deschidă barajul hidrocentralei situate în aval, pe râul Olt.

„Se circulă îngreunat, dar se circulă. Am mai avut această problemă pe Valea Oltului. Este vorba de deviaţia de circulaţie de la Râul Vadului, pe la calea ferată. S-a luat legătura cu ISU, iar Prefectura a luat legătura cu reprezentanţii Hidroelectrica şi vor da drumul în aval barajului primei hidrocentrale de pe Olt”, a declarat inspectorul Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Citeşte şi: Momente dramatice, oameni salvaţi din mijlocul apelor VIDEO

În intervalul 25 mai, ora 21.00 – 26 mai, ora 21.00, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi în centrul Moldovei instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse şi în restul ţării.

PROGNOZA METEO. În următoarele zile, meteorologii anunţă vreme în general instabilă. Joi, instabilitatea atmosfericã se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, însoţite trecãtor şi de descãrcãri electrice. În Bucureşti sunt aşteptate averse şi descărcări electrice.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în continuare în general instabilã în sudul, centrul şi estul ţãrii, precum şi la munte. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, însoţite trecãtor şi de descãrcãri electrice.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, precum şi în Moldova cantitãţile de apã vor depãşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasã, iar averse slabe vor apãrea izolat, în a doua parte a zilei. Vântul va avea unele intensificãri în zona montanã, în estul şi vestul teritoriului, dar izolat şi în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime, în creştere faţã de intervalul anterior, se vor încadra în general între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest. (17 grade in estul Transilvaniei)

VREMEA ÎN BUCURESTI: Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi mai ales în cursul zilei vor fi averse şi trecãtor descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, în creştere faţã de intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 22 de grade.