Învăţătoare sedusă, jefuită şi abandonată de iubitul imaginar

Un caz incredibil a fost soluţionat ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Un bărbat din Galaţi a fost trimis în judecată pentru înşelăciune după ce a reuşit, folosindu-se doar de un telefon mobil, să seducă o învăţătoare din Iaşi şi să o lase pe aceasta fără avere.

12 iun. 2014, 06:02
Învăţătoare sedusă, jefuită şi abandonată de iubitul imaginar

Povestea cu final nefericit pentru ieşeanca L.C., de 34 de ani, cadru didactic la o şcoală din mediul rural, a început în vara anului 2009. Atunci, în luna iulie, a fost contactată de un necunoscut pe nume Adrian Codruţ Romaniuc, de 35 de ani, din Galaţi. Bărbatul sunase la întâmplare, fie din plictiseală fie pentru a găsi potenţiale victime, şi a născocit în timpul conversaţiei că ar fi căutat-o pe verişoara sa. Din vorbă în vorbă, Romaniuc a reuşit să îi capteze interesul învăţătoarei, şi a început să pozeze în victimă, spunând că a fost condamnat pe nedrept şi că ar avea nevoie de bani pentru a cere rejudecarea dosarului său. Deţinutul i-a spus la telefon că fusese închis pentru o altercaţie, în realitate el fiind condamnat pentru tâlhărie. „În urma discuţiilor avute, care durau ore întregi, partea vătămată a dezvăluit multiple aspecte ale vieţii sale de familie, detalii personale intime, inclusiv planuri de viitor, astfel încât inculpatul a reuşit să-şi facă o impresie foarte clară asupra părţii vătămate şi a situaţiei sale materiale şi familiale”, se arată în rechizitoriu.

În acelaşi document se precizează că învăţătoarea L.C. avea un cont bancar în care avea depusă o sumă mare de bani, în vederea cumpărării unei locuinţe în municipiul Iaşi.

Banii pe casă
În timpul discuţiilor, Romaniuc a început să invoce diferite motive pentru care ar fi avut nevoie de bani. Printre acestea, se numără revocarea unui presupus sechestru, cererea de rejudecare a dosarului său, dar şi diverse datorii pe care le-ar fi avut. Naivă, deşi nu se întâlnise niciodată faţă în faţă cu iubitul ei, femeia a fost de acord să îi remită sumele de bani solicitate.

Banii erau trimişi de învăţătoare, fără însă ca aceasta să ştie cine e destinatarul în realitate, pe numele soţiei deţinutului, sau a unor cunoştinţe ale acestuia, care nu ştiau însă despre „afacerea” lui Adrian Romaniuc. În tot acel timp, bărbatul spunea că are un loc de muncă foarte bun care îl aşteaptă când va ieşi din puşcărie, dar şi proprietăţi pe care le va vinde când va fi liber, pentru a-i restitui învăţătoarei datoria. Ieşeanca a trimis bani începând cu octombrie 2009 şi până în februarie 2010.

În acea lună, februarie 2010, bărbatul ieşise deja din puşcărie, iar cei doi s-au întâlnit pentru prima dată. Cu acea ocazie, pentru că lichidase contul pe care avea banii împrumutaţi pentru casă, L.C. a luat un împrumut de 3.500 de lei de la o cunoştinţă şi i-a dat banii tot lui Romaniuc. Acesta invocase că ar fi avut o datorie către mătuşa lui. În total, spun procurorii, dascălul i-ar fi dat puşcăriaşului 111.500 de lei, echivalentul a aproape 25.000 de euro. Când a văzut şi modul în care o tratează presupusul ei iubit, ieşeanca şi-a dat seama că a fost păcălită şi a făcut plângere la Poliţie. În timpul audierilor conduse de procurorii ieşeni, Adrian Romaniuc a recunoscut că a primit bani de la învăţătoare, însă a invocat că aceasta i-a dat sumele cerute de bunăvoie. Chiar şi aşa, anchetatorii au considerat că gălăţeanul merită trimis în judecată. Anchetatorii nu ştiu încă dacă mai pot recupera ceva din sumele în cauză, o parte din bani fiind deja cheltuiţi.

Povestea integrală pe ziaruldeiasi.ro