Ioan Becali află joi dacă va fi eliberat condiţionat. Decizia Tribunalului Constanţa va fi definitivă

Magistraţii de la Tribunalul Constanța vor decide joi dacă fostul impresar Ioan Becali va fi eliberat condiţionat din penitenciar. El se află în detenţie din martie 2014, când a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, în Dosarul Transferurilor.

09 dec. 2015, 15:20
Ioan Becali află joi dacă va fi eliberat condiţionat. Decizia Tribunalului Constanţa va fi definitivă

La ședința de miercuri, DNA a contestat faptul că cele trei cărți scrise de Ioan Becali pot fi considerate lucrări științifice, precizând că acesta este arestat preventiv în alt dosar pentru dare de mită. Contestația DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Ioan Becali s-a judecat, miercuri, la Tribunalul Constanța, conform Mediafax.

Procurorul DNA a spus în fața instanței că nu sunt îndeplinite criteriile obiective și subiective pentru ca Ioan Becali să fie eliberat condiționat, spunând că acesta a câștigat 90 de zile prin scrierea unor cărți. „Scopul preventiv-educativ al pedepsei nu a fost atins„, a afirmat procurorul DNA. Acesta a cerut instanței să admită cererea depusă, să desființeze hotărârea luată de Judecătoria Medgidia și să nu permită astfel eliberarea condiționată a lui Ioan Becali.

Citeşte şi DECIZIE AMÂNATĂ. Ioan Niculae va afla în ianuarie dacă va fi ELIBERAT condiţionat

Avocatul lui Becali, Florin Șurghie, a spus că nu DNA este cel care poate decide caracterul științific al unei lucrări. „DNA face aprecieri personale cu privire la caracterul științific al celor trei lucrări. Domnul Becali a fost supravegheat în momentul când a elaborat lucrările, acestea au fost transmise spre exegeză celui care își poate da cu părerea în mod obiectiv, nu DNA. Nimeni, nici măcar DNA, nu are voie să facă aprecieri privind caracterul științific al unei lucrări, în afara specialiștilor. Știu că DNA are specialiști, dar nu cred că DNA are specialiști în toate domeniile„, a spus avocatul Florin Șurghie. Acesta a menționat că faptul că Ioan Becali este arestat preventiv în alt dosar nu are legătură cu această cauză.

Citeşte şi Ioan şi Victor Becali, înregistraţi în DUBA POLIŢIEI. Au recunoscut că au dat MITĂ

Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea pentru 10 decembrie. Decizia instanței va fi definitivă.

Judecătoria Medgidia a decis, în 29 octombrie, eliberarea condiționată a lui Ioan Becali, după ce a judecat cererea depusă de fostul impresar. De asemenea, pe data de 12 noiembrie, el a primit o altă decizie favorabilă din partea Judecătoriei Medgidia pentru eliberarea condiționată, de această dată la propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Cele două decizii nu au fost definitive, fiind atacate de DNA la Tribunalul Constanța.