IOAN GYURI PASCU a murit în urma unui infarct. Actorul avea 55 de ani VIDEO

Ioan Gyuri Pascu a murit, anunţă România TV. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Ioan Gyuri Pascu a murit acasă, în jurul orei 5,00 dimineața. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră.

26 sept. 2016, 05:07
IOAN GYURI PASCU a murit în urma unui infarct. Actorul avea 55 de ani VIDEO

Ioan Gyuri Pascu, fost membru al grupului Divertis a murit în această dimineaţă în locuinţa sa din Capitală la vârsta de 55 de ani, din primele informaţii el ar fi făcut infarct.

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis, din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

Ioan Gyuri Pascu, în 2014: „Mi-am trăit viaţa frumos, când vrea Dumnezeu, mă duc”

Ioan Gyuri Pascu a cântat împreună cu grupurile The Blue Workers, Pacific. A lansat mai multe albume muzicale, printre care se numără „Mixed grill” (1993), „Maşina cu jazzolină” (1994) şi „Gânduri nevinovate” (1997).

Citeşte şi: Ioan Gyuri Pascu a murit. Colegii lui, copleşiti de cumplita veste: Era sensibil şi avea nevoie de dragoste, de foarte multa atenţie

Decesul lui Ioan Gyuri Pascu a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil.

Informația a fost confirmată, pentru AGERPRES, de coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița. „Două echipaje SMURD s-au deplasat la fața locului. Este vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil”, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

Ioan Gyuri Pascu s-a născut, la 31 august 1961, la Agnita, judeţul Sibiu. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-spaniolă, din cadrul Universităţii din Cluj-Napoca. A debutat în 1978, în trupa „Trandafirii Negri”, din Mediaş – vocal şi chitară ritmică. În 1987 a devenit membru în grupul „Divertis”, alături de care a încântat publicul timp de peste 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio şi televiziune. În 1992 a format trupa „Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers”, cu care participă la festivaluri internaţionale de jazz şi blues, precum şi la festivaluri de rock. În 1992 înfiinţează, împreună cu Daniela Marin, prima casă de discuri independentă din ţară, „Import Service Tempo”, denumită ulterior „Tempo Music”. Ioan Gyuri Pascu a jucat în filmele „O vară de neuitat” în regia lui Lucian Pintilie şi „Occident” (2002), regizor Cristian Mungiu.

Ioan Gyuri Pascu a murit. Imagini de colecţie cu unul dintre cei mai iubiţi actori VIDEO

Din discografia sa menţionăm: „Mixed Grill’ (1993), „Maşina cu Jazzolină” (1994), „Gânduri nevinovate” (1997), „Lasă” (2000), „Stângul de a visa” (2002), „Prinde o stea” (2003), „Jocul de-a joaca” (2006) ş.a. În 2007 îi apare albumul „La jumătatea vieţii”. A plecat din grupul Divertis în 2007 şi s-a ocupat de spectacole, piese de teatru şi turnee prin ţară. A fost protagonist în spectacolul „Vicontele” de Eugen Ionescu, în regia Luminiţei Văleanu – spectacol muzical cu păpuşi (în coproducţie cu Teatrul de Păpuşi „Puck”), care a avut premiera în deschiderea stagiunii 2007-2008 a Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. La acest spectacol Ioan Gyuri Pascu a semnat şi muzica.

A jucat în rolul lui Cadâr, din „Take, Ianke şi Cadâr” de Victor Ioan Popa, în regia lui Doru Ana, efectuând numeroase turnee cu această piesă. Din toamna lui 2009 s-a alăturat din nou echipei „Divertis”, acum „Divertis: Land of Jokes”, în rolul „Nemuriciului”. În decembrie 2009, a fost invitatul special al celebrului Harlem Gospel Choir, într-un proiect inedit, dedicat special publicului român, spectacolul fiind inclus în turneul mondial „Concert of Hope/Remembering Michael Jackson”. Din 2011 face parte din „Distractis Show”, un nou program, într-un stil deja consacrat: satiră politică lângă umor elegant, spontan, improvizat, foştii „Divertişi” revenind după 11 ani la televiziunea publică, unde au mai putut fi urmăriţi în perioadele 1990-1993 şi 1998-2000.


Ioan Gyuri Pascu a participat la numeroase festivaluri, precum: cea de a XII-a ediţie a Festivalului Castanilor, de la Ploieşti, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, de la Alba Iulia, cea de-a X-a ediţie a festivalului Bistriţa Folk (2011), Muscel Cloverfest, singurul festival de cover-uri din România (2012), cea de-a IX-a ediţie a Festivalului – Concurs „Ziua de Mâine”, de la Alba Iulia (2013), cea de-a cincea ediţie a Festivalului de teatru independent „25 de ore de teatru non-stop”, de la Sibiu (2015), cea de-a doua ediţie a Festivalului „Opera Copiilor”, organizat de Opera Comică pentru Copii (iunie 2016), precum şi la spectacolele-eveniment „Clipe de viaţă”, un program permanent al UNITER (2013, 2014, 2015).

De asemenea, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers au participat la: Festivalul de folk de la Gărâna (2013), cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov (2014), cea de a patra ediţie a Festivalului „Folk pe Pâine”, din oraşul Pecica, şi la prima ediţie a Festivalului de Muzică Bună din Tulcea (2015), cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Nou, de la Arad (2016). În cadrul celei de-a XX-a Gale a Premiilor UNITER, din 2012, Ioan Gyuri Pascu a primit o diplomă de excelenţă din partea Uniunii Teatrale. În 2013 grupul Distractis a revenit cu un nou spectacol, „Nemuricii”, în care foştii membri ai grupului Divertis şi-au propus să retrăiască alături de spectatori atmosfera show-urilor care le-au adus notorietatea. Cartea sa „Aventurile lui Chilli Ramirez – Poveştile lui Gyuri” a fost desemnată la Târgul GAUDEAMUS Mamaia, ediţia a V-a, din august 2013, „Cea mai râvnită carte a târgului”.

Ioan Gyuri Pascu a compus muzica pentru spectacolul „Muzicanţii din Bremen”, adaptare după Fraţii Grimm de Ema Stere, în regia lui Attila Vizauer, a cărui premieră a avut loc pe 14 mai 2014, la Teatrul Ţăndărică din Bucureşti. A făcut parte din distribuţia spectacolului „Henric al V-lea”, a cărui premieră a avut loc pe 29 noiembrie 2014 la Teatrul Naţional Radiofonic, în anul împlinirii a 450 de ani de la naşterea lui William Shakespeare, precum şi din distribuţia comediei „4 x 4 personaje” a Teatrului Spiritual Bucureşti, care a deschis ediţia a VI-a a Festivalului „25 de ore de teatru non – stop”‘, de la Sibiu (2016). De asemenea, apare, alături de alte nume din mass-media sau industria de divertisment, precum Mihai Dobrovolschi, Vlad Craioveanu, şi Adrian Sitaru, în lungmetrajul documentar „Chuck Norris versus Communism” (2015).