Ioan Niculae, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu EXECUTARE

Ioan Niculae, 64 de ani, patronul firmei Interagro şi al echipei de fotbal Astra Giurgiu, a fost condamnat, joi, la trei ani și şase luni de închisoare cu executare. Omul de afaceri a fost condamnat  în "Dosarul Interagro", în care este acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

01 nov. 2018, 15:42
Ioan Niculae, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu EXECUTARE

Sentinţa a fost dată de magistrații Tribunalului București, dar decizia nu este una definitivă, Ioan Niculae putând face recurs la decizia judecătorilor.

Avionul de lux al miliardarului Ioan Niculae, scos la vânzare de bancă. Care este preţul de pornire

Potrivit DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Și soția lui Ioan Niculae, Nicoleta Mariana Toncea, a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani, iar directorul general al Interagro, Viorel Bărac, a primit trei ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.