Soţia lui Ioan Niculae cere ridicarea sechestrului de pe partea sa de avere

Soția celui mai bogat român vrea să devină stăpână pe partea ei de avere. După ce procurorii DIICOT au pus sechestru pe mai multe bunuri aparținând soţiei lui Ioan Niculae, aceasta a depus o contestaţie prin care cere ridicarea sechestrului.

22 aug. 2014, 07:52
Soţia lui Ioan Niculae cere ridicarea sechestrului de pe partea sa de avere

Soţia lui Ioan Niculae, Domniţa, a depus o contestaţie prin care cere ridicarea sechestrului de pe partea ei de avere, potrivit România TV. Contestaţia va fi luată vineri în discuţie de către magistraţii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi Cel mai BOGAT român divorţează. Judecătorii împart ASTĂZI averea lui Ioan Niculae

Prin această contestaţie, soţia celui mai bogat român speră să pună mâna pe partea ei de avere, pusă sub sechestru în dosarul în care Ioan Niculae este acuzat de spălare de bani după ce a primit gaze la un preţ mai mic decât cel de pe piaţă.

Citeşte şi Declaraţie INCREDIBILĂ făcută de cel mai BOGAT ROMÂN

Ioan Niculae a fost pus sub acuzare, alături de alte 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale. Printre cei acuzaţi se află şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

În sarcina învinuiţilor se reţine că au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane USD patrimoniului SNGN Romgaz SA şi bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional.

Procurorii susţin că persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de către Romgaz a unor cantităţi considerabile de gaze naturale către societatea InterAgro, deţinută de Ioan Niculae, la preţuri mult diminuate faţă de cele practicate de Romgaz, cu eludarea reglementărilor legale în materie precum şi menţinerea facilităţilor acordate societăţii, în condiţiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.