Ioan Turc, preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud: Orban nu ne-a cerut să transformăm terenul de luptă cu PSD în Fâşia Gaza

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, consideră că mesajul transmis de Ludovic Orban la Consiliul Naţional al partidului de duminică, prin care i-a îndemnat pe cei din teritoriu să "dea cu parul" în reprezentanţii PSD din judeţe, nu trebuie înţeles ca o transformare a "terenului de luptă cu PSD într-un fel de Fâşia Gaza".

RomaniaTV.net
12 mart. 2018, 12:17
Ioan Turc, preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud: Orban nu ne-a cerut să transformăm terenul de luptă cu PSD în Fâşia Gaza

„Eu sunt absolut convins că preşedintele Ludovic Orban nu le-a cerut preşedinţilor de filiale judeţene să transforme terenul de luptă cu PSD într-un fel de Fâşia Gaza, nici modalitatea de luptă într-un fel de intifada. Discutăm în termeni, bineînţeles, metaforici. În ceea ce priveşte filiala judeţeană a PNL, am avut întotdeauna reacţii prompte vizavi de derapajele pe care le-a făcut PSD atât la nivel municipal, cât şi la nivel judeţean, am venit şi cu propuneri, am venit şi cu soluţii, şi, în perioada care urmează, ne vom specializa atât mesajul, cât şi ne vom strădui ca oamenii care vor transmite mesajul să fie dintre cei agreaţi de către opinia publică”, a declarat Turc, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni.

Ioan Turc a afirmat că filiala pe care o conduce nu se poate număra printre cele acuzate de „blat cu PSD”, având în vedere rezultatele de la ultimele alegeri.

„Exclus! Preşedintele s-a referit în primul rând la filialele slabe, cu rezultate slabe ale PNL. La ultimele alegeri, PNL Bistriţa-Năsăud a fost cu procente bune, peste media naţională. Mă rog, rezultatul a fost unul modest. De asemenea, nu există niciun fel de probleme în ceea ce priveşte raportul politic dintre liderii PNL şi PSD. Probabil că la nivelul ţării există probleme care trebuie corectate din acest punct de vedere”, a spus Turc.

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud a adăugat că, la nivel judeţean, s-a luat decizia ca reprezentanţii partidului din Consiliul Judeţean şi Consiliul Municipal Bistriţa „să facă o opoziţie de calitate, în interesul oamenilor”, mizând pe faptul că cele două consilii „sunt cele mai vizibile şi au o pondere importantă din punct de vedere al luptei politice”.