Iohannis: Au trecut 100 de zile din mandatul meu şi statul român nu mi-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, cu ocazia prezentării bilanţului celor 100 de zile de mandat la Palatul Cotroceni, că nu i-a solicitat lui Traian Băsescu să părăsească Vila Lac 3, reşedinta oficială a preşedintelui României. Iohannis a constatat ironic faptul că la 100 de zile de la preluarea funcţiei de preşedinte al României statul român nu i-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială.

RomaniaTV.net
31 mart. 2015, 17:27
Iohannis: Au trecut 100 de zile din mandatul meu şi statul român nu mi-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială

Klaus Iohannis a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că nu i-a solicitat fostului preşedinte Traian Băsescu să părăsească Vila Lac 3 şi nici nu au discutat despre mutarea acestuia la Scroviştea.

„Nu m-am întâlnit cu fostul preşedinte, nu i-am solicitat absolut nimic, nu am discutat nici despre reşedinţă nici despre politică. Fostului preşedinte îi prieşte pensia: este foarte vocal şi postac. Îi doresc să fie sănătos”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că el nu a fost întrebat despre mutarea lui Traian Băsescu la Scroviştea şi acest lucru nu intră în atribuţiile sale.

„Nu am fost nici intrebat nici nu mi-am spus pararea, nu ma intereseaza, e problema altora cum se repartizeaza aceste imobile. Au trecut 100 de zile din mandatul meu şi statul român nu mi-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială. Ce se va intampla in continuare vom urmari cu mare atentie„, a spus Klaus Iohannis.

Traian Băsescu a anunţat, luni, pe Facebook că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, într-o casă a RA-APPS, până ce o locuinţa repartizată de Regie, în strada Gogol, va fi renovată.

Pentru cei care mor de grija altora… M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou şi o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere. Cînd RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti. Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vînătoare„, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Directorul RAAPPS a explicat că la Scroviştea, fostului preşedinte i-a fost atribuit un apartament la parterul uneia dintre vile. Şeful RA-APPS a mai precizat că Traian Băsescu plăteşte utilităţile, adică apă, gaz, curent, şi o femeie de serviciu.